Vestea neașteptată de la oficiali! Românii care au peste 50 de ani nu vor primi bani în plus la pensie!


Conform unor statistici, foarte puțin români care au peste 50 de ani vor putea primi bani în plus la pensie de pe urma contribuțiilor la pilonul 2! Iată care sunt criteriile:


In articol:

Numărul românilor care au vârste de peste 50 de ani și care contribuie la pilonul 2 de pensii este foarte mic, după cum se arată în raportul Autorității de Supraveghere Financiară.

La data de 31 martie 2022, numărul persoanelor înregistrate în sistemul pensiilor administrate privat a fost de 7,85 milioane, în creștere față de 7,79 milioane persoane la 31 decembrie 2021. Cei mai slab reprezentați se află în segmentele de vârstă 50-54 de ani și 55 – 59 de ani, potrivit capital.ro.

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Acești români nu vor primi bani în plus la pensie

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, din cei 1,6 milioane de români cu vârste cuprinse între 50 și 54 de ani, doar jumătate contribuie la sistemul de pensii private. La categoria de vârstă 55-59 de ani, dintr-un milion de oameni, contribuie la pilonul 2 mai puțin de 400.000.

„În ceea ce privește gradul de penetrare a pensiilor private în rândul populației rezidente, se observă o acoperire bună a grupelor de vârstă medie (25-44 de ani), cu o scădere din ce în ce mai pronunțată pentru vârstele mai apropiate de vârsta de pensionare.

Acest fapt nu este surprinzător, având în vedere introducerea relativ recentă a pensiilor private în România, însă sugerează o presiune în creștere pe bugetul de pensii de stat în următoarele câteva decenii (această presiune fiind accentuată și de îmbătrânirea populației),” se arată în raportul ASF.

Citeste si: Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană

Românii care au peste 50 de ani nu vor primi bani în plus la pensie!

Românii care au peste 50 de ani nu vor primi bani în plus la pensie!

[Sursa foto: Freepik.com]

Românii care contribuie la pilonul 2 de pensii

La 31 martie 2022, numărul total al participanților la sistemul de pensii administrate privat a fost de 7,85 milioane persoane, în creștere cu 2% comparativ cu aceeași dată a anului anterior. De la începutul anului până în luna martie, inclusiv, s-au înregistrat în sistem aproximativ 60 de mii de persoane, în creștere cu 20% față de anul precedent. Primele trei fonduri de pensii administrate privat în funcție de numărul de participanți, FPAP NN (26%), FPAP AZT Viitorul Tău (21%) și FPAP Metropolitan Life (14%), cumulând un procent de 61% din numărul total de persoane înregistrate în sistem.

În ceea ce privește distribuția pe grupe de vârstă, la 31 martie 2022, ponderea participanților cu vârsta de până în 35 ani a fost de 38% din totalul participanților, iar ponderea celor cu vârstă de peste 35 ani a fost de 62%. Distribuția participanților pe gen rămâne constantă, ponderea participanților de genul feminin în numărul total de participanți fiind de 48%, iar ponderea persoanelor de gen masculin de 52%, se mai arată în raportul Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit sursei menționate anterior.

Românii care au peste 50 de ani nu vor primi bani în plus la pensie!

Românii care au peste 50 de ani nu vor primi bani în plus la pensie!

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe

Citește și:

Noi modificări în sistemul public de pensii. Sunt vizate toate persoanele care au copii

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați! Nu se cer nici măcar studii superioare

Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Emily Burghelea este însărcinată pentru a doua oară: „Am trecut de la agonie la extaz”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Ion Surdu l-a provocat în ring pe Iancu Sterp: „Nu mușca mai mult decât poți să înghiți”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri