Veste proastă pentru românii cu pensii sub 2.000 de lei! Ce au solicitat trei federații naționale ale pensionarilor

Veste proastă pentru românii cu pensii sub 2.000 de lei! Ce au solicitat trei federații naționale ale pensionarilor
Veste proastă pentru românii cu pensii sub 2.000 de lei! Ce au solicitat trei federații naționale ale pensionarilor

Anunț important pentru românii care primesc pensii sub 2.000 de lei! Trei federații naționale ale pensionarilor își doresc modificarea unui articol din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Nicolae Ciucă a primit o solicitare din partea a trei federații naționale ale pensionarilor, care reprezintă interesele a peste cinci milioane de românii, pentru a amenda un articol din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Mai precis, federațiile respective își doresc crearea unor condiții pentru o creștere a pensiilor cu 15%, din trimestrul II al acestui an.

„Crizele alimentare și energetice pe care le traversăm au accentuat starea de sărăcie extremă în care se află peste 2 milioane de pensionari cu pensii mai mici de 2.000

lei, cărora foamea, frigul și lipsa de medicamente le pune în pericol sănătatea și chiar viața. Având în vedere că în actul normativ ce reglementează Bugetul de Asigurări Sociale de Stat pentru anul 2023 nu a fost aplicată măsura propusă de noi, de amendare a art. 167, alin (1) al Legii nr. 207/2015, vă rugăm să aveți în vedere rezolvarea acestei probleme prin emiterea unei ordonanțe de urgență în acest sens, ceea ce ar crea condiții pentru o majorare a pensiilor cu 15% începând cu trimestrul II al anului 2023″,
arată cele trei federații.

Citește și: Cresc alocațiile copiilor din februarie 2023! Câți bani vor primi lunar

Veste proastă pentru românii cu pensii sub 2.000 de lei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mai mult decât atât, reprezentanții au susținut faptul că vor amendarea imediată a articolului nr. 167, alin (1) din Legea nr.

207/2015 privind Codul de procedură fiscală, însă nu au primit, pentru moment, nici un răspuns. Aceștia au menționat că au cerut reformularea articolului, pentru ca contribuţiile de asigurări sociale să nu mai fie compensate cu datoriile pe care le are statul pentru angajatori, ci să revină la destinația de la început, respectiv la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat.

Au fost redirecționate contribuții de 16 miliarde de lei anul trecut

De asemenea, organizațiile de pensionari au mai menționat faptul că, în 2022, au fost redirecționate contribuții de aproximativ 16 miliarde de lei, iar acestea ar putea ajunge chiar la 19 miliarde de lei în 2023.

„Menționăm că așa cum este definită în art. 1, punctul 5 al Legii nr. 207/2015, contribuția socială reprezintă o „prelevare obligatorie realizată în baza legii, care are ca scop protecția persoanelor fizice obligate a se asigura împotriva anumitor riscuri sociale, în schimbul căreia aceste persoane beneficiază de drepturile acoperite de respectiva prelevare”.

Diminuarea sumelor destinate Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat prin compensările menționate duce la o diminuare a drepturilor de care beneficiază pensionarii și la o creștere a riscurilor la care aceștia sunt expuși, fiindu-le afectat dreptul la o pensie decentă prevăzut de art. 47 din Constituție”, au transmis cele trei organizații de pensionari – Federația Națională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România și Federația Națională UNIREA a Pensionarilor.

Citește și: „Te dai leu când ești pisică!”. Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! Aflați de la ce a pornit conflictul luni, 24 iunie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii- stirilekanald.ro

Citește și: Cresc alocațiile copiilor din februarie 2023! Câți bani vor primi lunar

Veste proastă pentru românii cu pensii sub 2.000 de lei[Sursa foto: freepik]Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Veste tristă pentru o categorie de români! Ce pensii se vor tăia

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Adela Popescu, dezvăluiri emoționante despre relația cu Radu Vâlcan: „Tot timpul am simțit că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies