Veste mare pentru români. Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei

Veste mare pentru români. Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei
Veste mare pentru români. Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei

Persoanele care au o pensie până în 1.700 de lei au parte de o veste foarte bună! O nouă propunere legislativă, care a fost depusă în Parlament i-ar putea ajuta pe românii cu pensii mici.

Noul proiect de lege, pe care USR l-a depus în Parlament, prevede ca tichetele sociale de care beneficiază 2,5 milioane de români cu venituri mici pot fi folosite și pentru achiziționarea medicamentelor.

Citește și: Ce dispozitiv trebuie să existe în casele românilor. Persoanele care nu îl au riscă amenzi de 1.000 de lei

Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei

Potrivit comunicatului de presă al USR, sănătatea oamenilor este esențială și foarte multe persoane vulnerabile din România nu își permit să cumpere medicamentele de care au nevoie.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecțiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc.

De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente,  prin cardurile sociale”, a declarat deputata USR Diana Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei
Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Tichetele de 250 de lei ar putea fi folosite și pentru cumpărarea medicamentelor

Mai exact, proiectul de lege al Uniunii Salvați România (USR), inițiat de deputații Diana Stoica şi Eugen Terente, modifică OUG 63/2022 pentru ca beneficiarii tichetelor de 250 de lei să le poată folosi și pentru achiziționarea de medicamente, pe lângă alimente și mese calde.

Eugen Terente, deputat USR, a declarat că pentru persoanele vulnerabile ar fi util să folosească aceste carduri, pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale.

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale. Proiectul nostru va ajuta persoanele vulnerabile să ajungă mai uşor la medicaţia necesară şi, din acest motiv, sper ca toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care vin, să înţeleagă importanţa proiectului şi să îl voteze”,  a

menționat deputatul USR Eugen Terente.

În cazul în care această propunere trece, atunci aceste tichete vor putea fi folosite de către pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700

lei pentru tranșele din anul 2023.

Mai exact, persoanele care deja beneficiază de tichetele de 250 de lei.

Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei
Ce se întâmplă cu cei cu pensii până în 1.700 de lei[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce presupune un machiaj metalic. Iluminați-vă și evidențiați-vă ochii!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies