Veste bună pentru pensionarele din România! Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor, în septembrie 2023

Veste bună pentru pensionarele din România! Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor, în septembrie 2023
Veste bună pentru pensionarele din România! Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor, în septembrie 2023

Președintele Casei de Pensii a anunțat că o parte dintre pensiilor românilor se vor mări odată cu noua reformă, iar până în septembrie toate dosarele vor fi evaluate.

Pensionarii au primit o veste bună din partea președintelui Casei de Pensii, aceea că prin noua reformă, unele dintre pensiilor românilor se vor majora, iar până în septembrie toate dosarele vor fi evaluate. Mai mult decât atât, nicio pensie nu va scădea, potrivit lui Daniel Baciu. Astfel, acesta a precizat că „în urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea”, iar „pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor, în septembrie 2023

Veste bună pentru pensionarele din România[Sursa foto: freepik]

Calculele se vor efectua până în luna septembrie, iar recalcularea pensiilor a început deja de ceva timp. Din spusele președintelui Casei de Pensii, ei urmăresc două lucruri foarte importante, respectiv corectarea tuturor dosarelor aflate în plată și separarea stagiilor de cotizare contributive şi necontributive, pentru că noul act normativ va avea o nouă componentă de contributivitate.

De asemenea, sunt peste 1.000 de oameni care lucrează special pentru această operațiune, iar în prezent, numărul total de dosare de evaluat este undeva la 4,7 milioane și deja numărul se apropie de 3,5 milioane de dosare evaluate. Recalcularea se va face după ce toate aceste dosare vor fi evaluate.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

„Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată, care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii. Colegii mei lucrează foarte intens, am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%, pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat (…).

Sperăm ca până la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie să finalizăm acest proces de evaluare, care este foarte important. Urmărim două lucruri foarte importante: în primul rând, corectăm toate dosarele aflate în plată, separăm stagiile de cotizare contributive şi necontributive, pentru că noul act normativ va avea o nouă componentă de contributivitate față de ce avem în prezent (…). Avem deja angajați, 1.000 de oameni lucrează special pentru această operațiune.
În momentul de față, numărul total de dosare de evaluat este undeva la 4,7 milioane și ne apropiem de 3,5 milioane de dosare evaluate. Recalcularea se va face după ce vom avea toate aceste dosare evaluate.”
, a spus Daniel Baciu.

Citește și: Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023. Ce trebuie să facă femeile pentru a le primi

Veste bună pentru pensionarele din România[Sursa foto: Facebook]

Mai mult decât atât, președintele Casei de Pensii a declarat că noul act normativ urmărește ca pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, să crească la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

“În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea. Noi urmărim să ajustăm aceste pensii pentru că de-a lungul timpului s-a creat o serie de inechități în sistemul public de pensii şi aici mă refer în special la faptul că actuala lege a fost modificată de foarte multe ori în ultimul timp și avem persoane aflate în plată care au calculată pensia pe diferite acte normative de-a lungul timpului, astfel încât la aceeași contributivitate, practic la același număr de puncte există cuantumuri de pensie diferite. Noul act normativ exact asta urmărește, să reajusteze pensiile, pe același număr de puncte să avem același cuantum de pensie, pe aceeași contributivitate să avem aceeași pensie în plată. Pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare.”, a declarat președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Citește și: Cum pot mamele să beneficieze cu bani în plus, pentru copii! Anunț de ultim moment despre voucherele pentru sport

Veste bună pentru pensionarele din România[Sursa foto: freepik]Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Veste bună pentru pensionare! Cine sunt femeile care pot beneficia de noi vouchere

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies