Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023. Ce trebuie să facă femeile pentru a le primi

Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023. Ce trebuie să facă femeile pentru a le primi
Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023. Ce trebuie să facă femeile pentru a le primi

În 2023, peste 120.000 de pensionari vor avea oportunitatea de a beneficia de bilete pentru tratamente balneare, conform programului dedicat lor.

Bilete tratament 2023 pentru pensionari. Mai mult de 60.000 de pensionari și salariați pot beneficia în anul 2023 de bilete de tratament balnear pentru a își trata diferite afecțiuni medicale.

Citește și: Cum pot mamele să beneficieze cu bani în plus, pentru copii! Anunț de ultim moment despre voucherele pentru sport

Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023

Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023
Pensionarele beneficiază de bilete la tratament în 2023[Sursa foto: freepik]

Mai mult de 60.000 de persoane, atât pensionari cât și salariați, vor avea acces la bilete pentru tratamente balneare în 2023, în vederea tratării diferitelor afecțiuni medicale.

În 2023, un număr de 60.420 bilete de tratament balnear vor fi disponibile pentru pensionari și salariații care suferă de diferite afecțiuni medicale. Pentru a obține un astfel de bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună o cerere, iar fiecare persoană are dreptul să primească un singur bilet.

Cererile vor fi aprobate pentru persoanele care dovedesc că au nevoie de acest tratament pentru afecțiunile medicale de care suferă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Biletele de tratament balnear sunt disponibile pentru persoanele asigurate în sistemul public de pensii, pentru pensionarii acestui sistem și pentru cei care sunt eligibili prin intermediul unui act normativ special.

Casa Națională de Pensii Publice va distribui biletele prin intermediul caselor teritoriale de pensii. Pentru a solicita un astfel de bilet, persoanele interesate trebuie să prezinte anumite documente:

-document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

-declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la

momentul eliberării biletului;

-biletul de trimitere- formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Lista stațiunilor și prețurile din acest an

Cererile depuse de pensionari și salariații cu diferite afecțiuni medicale sunt evaluate și clasificate în funcție de punctajul obținut de fiecare cerere. În cazul în care mai multe cereri obțin același punctaj, prioritatea va fi acordată celor care nu au beneficiat de bilete de tratament balnear în ultimii doi ani. Evaluarea și ierarhizarea cererilor se face la sediul casei teritoriale de pensii sau prin depunerea acestora online.

„În unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023. 

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.”, este anunțat pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar! Care este pragul brut ce poate fi luat în calcul din 2024Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce este strict interzis pentru elevi! Noi reguli de care mamele trebuie să țină cont

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Cristina Cioran, despre motivele pentru care se învinovățește pentru tot ce i s-a întâmplat în ultima perioadă. „Nu am avut curajul să am curaj. E vina mea.”

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies