Veste buna pentru iubitorii de ciocolata!

Veste buna pentru iubitorii de ciocolata!
Veste buna pentru iubitorii de ciocolata!

Consumul de ciocolata ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetatorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totusi nu ofera nicio dovada a unei legaturi directe intre cacao si bunastarea arterelor.

Consumul de ciocolata neagra a fost deja asociat in trecut, in mai multe studii, cu o sanatate cardiovasculara mai buna, dar nu a fost stabilita cu claritate nici o relatie de la cauza la efect.

Pentru acest studiu, un grup de cercetatori britanici s-au concentrat pe analiza corelatiilor dintre consumul de ciocolata si sanatatea cardiovasculara a unui grup de 25.000 de barbati si femei rezidenti in Norfolk (estul Marii Britanii) in medie pe parcursul a unui deceniu.

Ei au pus in relatie cantitatea de ciocolata pe care participantii au declarat ca o consuma, cu datele privind sanatatea cardiovasculara: nivelul colesterolului, aparitia accidentelor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale (AVC), etc.

Din observatiile cercetatorilor reiese ca din punct de vedere statistic, cei care au declarat un consum mai mare de ciocolata sufera mai putin de boli cardiovasculare.

"Conform acestui studiu(...), un consum crescut de ciocolata de pana la 100 de grame pe zi este asociat cu un risc mai mic de boli coronariene si de accident vascular cerebral(...)", au declarat cercetatorii intr-un articol publicat online in revista britanica de specialitate 'Heart'.

Insa echipa condusa de profesorul Phyo Myint de la Universitatea din Aberdeen recunoaste ca cei care mananca mai multa ciocolata sunt in medie mai tineri, au mai putina grasime, sunt mai sanatosi si practica mai mult sport.

Prin urmare, este posibil ca mai ales acest stil de viata decat ciocolata sa faca din acest grup unul in care bolile cardiovasculare nu constituie o problema majora de sanatate.

De asemenea, cei care stiu ca sunt expusi riscului de boli cardiovasculare pot avea tendinta sa limiteze consumul de ciocolata considerand ca adopta o dieta mai potrivita, au observat cercetatorii.

"Cu toate acestea, elementele acumulate prezentate in acest studiu sugereaza ca un consum ridicat de ciocolata ar putea fi asociat cu un beneficiu cardiovascular", conchid cercetatorii.


Citeste continuarea pe: www.descopera.ro







Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horia Brenciu, martor la o arestare dintr-un aeroport din Londra! Artistul urma să ia parte la un concert, însă la aterizare a fost luat prin surprindere de zarva resimțită

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cum a reacționat mama Geta, la gestul pe care nașul lui Iancu Sterp l-a făcut față de el? A fost mai sinceră ca niciodată! "Poți să nu mai ieși de acolo!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies