Vedete din România care își serbează onomastica de Sânziene

ce semnifica sarbatoarea sanzienelor
Vedete din România care își serbează onomastica de Sânziene

Sărbătoarea Sanzienelor se apropie cu rapiditate, în această lună. Însă știați care sunt vedetele care își vor serba ziua în această zi?

Aflați din rândurile următoare ce semnifică mai exact sărbătoarea Sânzienelor, dar și care sunt toate numele care își serbează ziua, pe data de 24 iunie. În plus, descoperiți și doar câteva dintre vedetele din România, care își serbează onomastica de Sânziene.

 

Ce semnifică sărbătoarea Sânzienelor

Atunci când Biserica Ortodoxă face pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul are loc și sărbătoarea cunoscută în popor drept Sânzienele sau Drăgaica, în fiecare an, pe data de 24 iunie.

Tot aceasta este cea care obișnuiește să serbeze în această zi și ziua morții sfinților, ca însemnătate pentru ziua lor de naștere.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a avut loc cu șase luni înainte de cea a Domnului lisus Hristos, motiv pentru care acest eveniment sfânt este amintit de către Sfântul Evanghelist Luca, cu lux de amănunte, în Evanghelia Sa. În plus, această sărbătoare apare ca fiind atestată documentar în secolele IV-V, moment în care s-a fixat definitiv și data în care sărbătorim Crăciunul.

Se spune că sărbătoarea  Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, care are loc pe data de 24 iunie, ar fi fost instituită pentru a înlocui sărbătorile păgâne, care dețineau o natură agricolă sau naturistă, din epoca solstițiului de vară, de la data de 22-23 iunie.

Sfântul Ioan Botezătorul, dar și Maica Domnului sunt cei care au privilegiul de a fi sărbătoriți cu mai multe ocazii, începând de la zămislirea lor, de pe data de 23 septembrie, respectiv 9 decembrie, continuând cu nașterea lor de pe data de 8 septembrie, respectiv 24 iunie, cât și alte

evenimente din viața lor, precum Buna Vestire   și Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Citeste si: De ce se dă de pomană de Sânziene

ce nume se sarbatoresc de sanziene

Citeste si: Ce se mănâncă de Sfântul Ilie

 

Ce nume se sărbătoresc de Sânziene

În curând, pe data de 24 iunie 2022 urmează să fie o mare sărbătoare. Creştinii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, iar fiind totodată și o sărbătoare denumită Sânziene, există mulți români care işi aniversează onomastica, în această zi.

Printre numele sărbătorite în această zi, se află și cele derivate din  Sânziana, precum : Sânzioana și Sânziana, dar și cele derivate din Ioan, precum: Ion, Ioana, Oana, Onuța, Nelu, Nela, Janina, Jana, Janos, Jean, Jeana, Jeanot, Jovanni, Johanna, Juan, Juana, Juanito, Johan, Iana, Ionuț, Ionică, Ionică, Ionela, Ionel, Ioanichie, Iona, Ioannis, Ianos, Ivan, Ivana, Gianina, Gianni, Giovanni, Yanni și Yannos . 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Peste 2 milioane de români își aniversează onomastica pe 24 iunie, iar în urma unui studiu, s-a dovedit faptul că din cei 2.002.454 de români aniversaţi la sărbătoarea Sfântului Ioan, 1.464.311 sunt bărbaţi, iar 538.143 sunt femei. Dintre acestea, statisticile au arătat faptul că româncele poartă numele de Ioana (364.384),

Ionela (135.579), Ionica (20.138) și Nela (11.425). Iar atunci când vine vorba despre bărbaţi, există un număr considerabil cu numele de Ioan (545.174), Ion (444.952), Ionuţ (299.225), Ionel (148.035) și Nelu (22.090).

Citeste si: Ce se face de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

ce vedete din romania isi serbeaza onomastica de sanziene

Citeste si: 55 Urări de Sânziene 2022. “La mulţi ani, dragă Sânziana!”

Ce vedete din România își serbează onomastica de Sânziene

Sânziana Buruiană

Sânziana Buruiană are în prezent, frumoasa vârstă de 37 de ani, deși nu își arată deloc vârsta. Frumoasa mămică s-a retras din televiziune, în urmă cu câțiva ani, atunci când era una dintre cele mai cunoscute asistente TV, care nu își dezamăgea deloc fanii.

Lucrurile s-au schimbat destul de mult de când aceasta s-a dedicat total familiei. Chiar Sânziana Buruiană a fost cea care a mărturisit faptul că încă de la ieșirea sa din lumina reflectoarelor, că nu își mai dorește o carieră în televiziune, prin urmare, nu o vom mai vedea pe aceasta în ipostaza de asistentă TV.

Sânziana Buruiană  este și aceasta una dintre vedetele care își serbează ziua de onomastică în curând, pe data de 24 iunie, mai exact de sărbătoarea Sânzienelor.

sarbatoarea sanzienelor

Citeste si: DRĂGAICA 2022: Tradiții de Sânziene pentru fete

Sânziana Negru

Sânziana Negru  este una dintre cele mai cunoscute și active influencerițe de pe rețelele de socializare. Aceasta se mândrește cu o comunitate de peste 300 de mii de persoane care îi urmăresc activitatea zilnică, pe Instagram.

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan și-au pus fanii pe jar! „Fetiță sau băiat?”. Detaliul care i-a dat de gol- kanald.ro

Citește și: A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht- stirilekanald.ro

Aceasta și-a început drumul ca blogger de beauty, însă în ultimii ani, Sânziana Negru a început să se implice inclusiv în proiecte sociale, atrăgând astfel atenția asupra problemelor de mediu. Acesta fiind subiectul principal dezbătut în proiectele sale sociale.

Sânziana Negru este și aceasta una dintre vedetele din România care își vor serba onomastica în curând, pe data de 24 iunie, de sărbătoarea Sânzienelor.

vedete Romania onomastica Sanziene

Citeste si: Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?

Oana Roman

Oana Roman are în prezent, frumoasa vârstă de 46 de ani și este o persoană cunoscută în showbiz-ul autohton, datorită faptului că este de meserie un PR foarte priceput, dar şi pentru faptul că de-a lungul timpului a fost o realizatoare de emisiuni TV, de succes.

Aceasta a reușit să intre şi în lumea afacerilor, moment în care și-a dezvoltat o afacere, alături de Marius Elisei. Cei doi se ocupă cu vinderea diverselor haine în mediul online, pe care Oana Roman le promovează pe contul său de Instagram. Acesta este încă un factor prin intermediul căruia, Oana Roman a căpătat notorietate pe reţelele de socializare şi a devenit, odată cu trecerea timpului, un influencer de succes.

Oana Roman  se află și aceasta printre vedetele din România care urmează să își serbeze onomastica în curând, pe data de 24 iunie, de sărbătoarea Sânzienelor.

Citeste si: Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Ce se mănâncă de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Cu ce se ia părul de pisică de pe haine

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies