Varza murata imbunatateste vederea si sanatatea pielii

Varza murata imbunatateste vederea si sanatatea pielii
Varza murata imbunatateste vederea si sanatatea pielii

Lipsa de legume proaspete din aceasta perioada te face sa consumi mai multe muraturi, iar dupa ce ai aflat cum se pune varza la murat, iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale acestei legume din camara cu muraturi.

Varza murata are capacitatea de a regla sistemul digestiv, de a imbunatati circulatia si de a proteja sanatatea inimii. Consumul de varza murata stimuleaza sistemul imunitar, intareste oasele, reduce nivelul colesterolului, elimina inflamatia, protejeaza impotriva dezvoltarii anumitor tipuri de cancer si chiar imbunatateste vederea si sanatatea pielii, oferind in acelasi timp un aport de energie crescut.

Din punct de vedere nutritional, varza murata contine un nivel ridicat de fibre alimentare, precum si niveluri semnificative de vitamina A, vitamina C, vitamina K si vitamina B.

Mai mult decat atat, este o sursa buna de fier, mangan, cupru, sodiu, magneziu, calciu si aduce o cantitate moderata de proteine. Afla de ce varza murata nu trebuie sa lipseasca din dieta.

Varza murata creste energia organismului- Nivelurile ridicate de fier gasite in varza murata pot fi foarte benefice pentru organism in mai multe moduri. In primul rand, fierul contribuie la producerea de energie, deoarece imbunatateste metabolismul si stimuleaza circulatia, iar fluxul sanguin crescut ajuta la oxigenarea organelor si a celulelor.

De asemenea, fierul din varza murata ajuta la prevenirea anemiei (deficit de fier) si atenuarea efectelor secundare asociate cu aceasta afectiune (dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive).

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Varza murata pentru constipatie- Varza este renumita pentru continutul ridicat de fibre, si te poate ajuta sa elimini starile de constipatie, balonare, crampe si gaze.

Prin reglarea digestiei si a sistemului excretor poti preveni, de asemenea, afectiuni mai grave, cum ar fi ulcere gastrice si chiar cancer de colon. Fibrele sunt recomandate in general pentru digestie, dar sunt, de asemenea, foarte importante si pentru sanatatea inimii. Fibrele curata colesterolul rau de pe peretii arterelor si vaselor de sange si ajuta la eliminarea lor din organism. Prin urmare, daca consumi varza murata, nivelul de colesterol este echilibrat.
Acest lucru poate preveni ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si o varietate de alte probleme cardiovasculare.

Varza murata imbunatateste vederea si sanatatea pielii- Varza murata contine caroten si o cantitate semnificativa de vitamina A. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant si reduce sansele de degenerescenta maculara si de formare a cataractei, imbunatatind sanatatea ochilor. In ceea ce priveste pielea, vitamina A din varza murata incetineste aparitia ridurilor, elimina petele si pastreaza aspectul sanatos al dermei.

Varza murata pentru sistemul imunitar- Cand nu te simti tocmai bine, o sursa bogata de vitamina C este sucul de portocale, dar o singura portie de varza iti aduce 35% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, una dintre cele mai importante elemente ale sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza productia de celule albe in sange si creste puterea de regenerare celulara, avand un rol esential in formarea colagenului, o componenta fundamentala pentru aproape fiecare parte a corpului.

Citește și: Cine este favoritul săptămânii în „Casa iubirii”! „A fost o săptămână mai ciudată”. Andreea Mantea a anunțat cine este câștigătorul cecului- kanald.ro

Citește și: Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”- stirilekanald.ro

Varza murata reduce inflamatiile- Varza murata contine compusi organici ce actioneaza ca agenti anti-inflamatori.

Antioxidantii fitonutrienti din varza reduc durerea si disconfortul articulatiilor, a muschilor sau altor zone inflamate.

Varza murata previne cancerul - Cei ce studiaza impactului verzei murate asupra dezvoltarii cancerului afirma ca prin prezenta de compusi antioxidanti din ea (ca la toate legumele crucifere), radicalii liberi pot fi eliminati, aceasta fiind una din principalele cauze din spatele formarii celulelor canceroase. In ciuda tuturor acestor beneficii pentru sanatatea organismului tau, varza murata are mult sodiu, care poate fi periculos pentru persoanele ce sufera de boli cardiovasculare sau renale. Vorbeste cu medicul tau despre un nivel adecvat de consum de varza murata, daca ai aceste probleme.
Sursa: www.curademiere.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

FOTO Ce mesaje a primit Getuța de la mama Geta și Ileana, după ce a anunțat că bebelușul se lasă așteptat. “Ești divină!”

Cum arăta Cristela Georgescu, în tinerețe. Imaginile au ajuns pe internet

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Cauza morții lui Bob Bryar! Ce s-a întâmplat cu toboșarul formației My Chemical Romance

Anunț pentru femeile din mediul rural. Se dau 10.000 de lei. Cum puteți obține banii

Cum arată inelul primit de Christina Ich de la iubitul ei! Aceasta ar fi fost cerută în căsătorie cu o bijuterie care costă jumătate de milion de euro

Ionuț Cobzaru, șeful de post de la Dumești, este polițistul care s-a împușcat. S-a sinucis din cauza...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies