Varsta la care ai avut prima menstruatie iti spune ce risc de boli de inima ai! Afla si tu!


Varsta la care ai avut prima menstruatie iti spune ce risc de boli de inima ai! Afla si tu!

Momentul primei menstruatii a unei femei poate fi relationat cu riscul viitor de boli de inima, spune un nou studiu britanic.

 

In acest studiu, mai mult de un milion de femei, care au avut prima menstruatie la 10 ani sau mai putin si la 17 ani sau mai mult, au prezentat un risc mai mare de boli de inima, atac cerebral si complicatii ale tensiunii arteriale ridicate.
Femeile care au avut prima menstruatie la 10 ani sau mai devreme aveau cu 27% mai multe sanse sa fie spitalizate sau sa moara de boli de inima, au descoperit oamenii de stiinta.
Cele care au avut primul ciclu menstrual la 17 ani sau mai tarziu aveau cu 23% mai multe sanse sa fie spitalizate sau sa moara de boli de inima. Cercetatorii au descoperit aceleasi asocieri, dar usor mai slabe, pentru riscurile de atac cerebral si boli relationate cu tensiunea ridicata.
Sursa: health.com

In acest studiu, mai mult de un milion de femei, care au avut prima menstruatie la 10 ani sau mai putin si la 17 ani sau mai mult, au prezentat un risc mai mare de boli de inima, atac cerebral si complicatii ale tensiunii arteriale ridicate.Femeile care au avut prima menstruatie la 10 ani sau mai devreme aveau cu 27% mai multe sanse sa fie spitalizate sau sa moara de boli de inima, au descoperit oamenii de stiinta. Cele care au avut primul ciclu menstrual la 17 ani sau mai tarziu aveau cu 23% mai multe sanse sa fie spitalizate sau sa moara de boli de inima. Cercetatorii au descoperit aceleasi asocieri, dar usor mai slabe, pentru riscurile de atac cerebral si boli relationate cu tensiunea ridicata.


Sursa: health.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 23 octombrie 2021. Cum au arătat ţinutele din gală şi cine a luat nota minus… 1

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri