Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse la cea de-a treia doză de vaccin. La ce ar trebui să se aștepte oamenii


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid a făcut noi declarații despre doza a treia de vaccin! Ce spune Gheorghiță despre eventualele reacții adeverse.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, a făcut noi precizări în ceea ce privește doza a treia de vaccin pe care foarte multe persoane vor să o facă. Iată despre ce reacții adverse este vorba de data aceasta:

Conform spuselor oficialului, numărul reacțiilor adverse, dar și intensitatea acestora sunt asemănătoare cu cele pe care le-am întâlnit după primele două doze.

Citeste si: Elon Musk şi cântăreaţa Grimes s-au despărțit: „Suntem semi-separaţi, dar încă ne iubim”

Valeriu Gheorghiță vorbește despre cea de-a treia doză de vaccin

Valeriu Gheorghiță vorbește despre cea de-a treia doză de vaccin

[Sursa foto: PixaBay]

„Din datele pe care eu le am disponibile, cred că domnul secretar de stat Baciu are mai multe informații, însă eu știu că o persoană care face și doza trei, dacă își descarcă din nou certificatul digital va apărea și această doză inclusă, deși trebuie să înțelegem foarte clar că validitatea certificatului nu se modifică, adică cele două doze sunt suficiente ca să ateste faptul că o persoană este vaccinată cu schemă completă la acest moment.

În ceea ce privește întrebarea legată de profilul de siguranță, datele, iarăși, din Israel, ne arată că la doza 3 numărul de reacții adverse și intensitatea acestora este similar cu ce se înregistra după doza unu și după doza 2, ba chiar a fost mai mic aș putea să vă spun, însă chiar și autorii din Israel bănuiesc de fapt o subraportare a acestora, pentru că, în general, oamenii care au experiența de la prima doză, de la a doua doză, nu mai raportează efectele minore, durerea locală, disconfortul local.

Deci, per ansamblu, prevalenţa şi cumulul de reacții  adverse a fost similar cu ce s-a înregistrat la primele două doze”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19 în cadrul unei emisiuni televizate.

Mai mult decât atât, Valeriu Gheorghiță a oferit explicații și în ceea ce privește administrarea celei de-a treia doză de vaccin cu serul Moderna.

Citeste si: Șeful Pfizer spune că vom putea reveni la o viaţă normală într-un an: „Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală”

„Este acelaşi profil. De altfel, Agenția Europeană a Medicamentului a transmis ieri printr-un comunicat de presă că în momentul de față se evaluează datele științifice pentru recomandarea dozei de booster, dozei de rapel, tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Moderna. Deci sunt date similare, nu ne așteptăm să fie diferențe între cele două tipuri de vaccinuri care până la urmă folosesc aceeași tehnologie și toate studiile ne-au arătat o eficacitate similară pe grupe de vârstă”, a mai completat acesta.

Valeriu Gheorghiță vorbește despre cea de-a treia doză de vaccin

Valeriu Gheorghiță vorbește despre cea de-a treia doză de vaccin

[Sursa foto: PixaBay]

Specialistul a fost întrebat și de persoanele care au primit cele două doze, dar care între timp s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. În acest caz, Valeriu Gheorghiță a spus că nu există o contraindicaţie:

Citeste si: Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

„În această situaţie, dacă avem o schemă de vaccinare completă şi avem şi istoric de trecere prin boală, nu este contraindicată efectuarea dozei a treia, dar, practic, putem să temporizăm acest moment, putem să amânăm decizia de efectuare a dozei trei, însă nu există o contraindicaţie sau nu există probleme de singuranţă la persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă şi care au şi istoric de trecere prin boală”, a mai spus medicul. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre liposucție. Dr. Daniela Diveică explică în ce constă intervenția

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! Vaccinul anti-covid, obligatoriu pentru categoriile esențiale?

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri