Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte


Florin Cîțu anunță modificările care vor interveni în cazul hotărârii de săptămâna trecută.


In articol:

Potrivit declarațiilor făcute de premierul Florin Cîțu, persoanele vaccinate vor putea circula fără probleme în intervalul 20:00-5:00, întrucât nu li se vor aplica restricțiile de noapte.

Românii vaccinați nu vor fi nevoiți să se carantineze pe timpul nopții în localitățile în care se vor impune aceste măsuri.

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Florin Cîțu a anunțat modificările care au intervenit în cazul hotărârii de săptămâna trecută. Astfel că, în localitățile în care accesul în diverse locuri se face pe baza certificatului verde, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani nu trebuie să se mai testeze.

”Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie.”

Carantina de noapte nu va ține persoanele vaccinate în casă.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte

Citeste si: Ministrul Educației, noi declarații privind funcționarea instituțiilor de învățământ! Cum vor studia elevii anul acesta

Certificatul verde garantează ieșirea din casă

„Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a declarat Florin Cîțu.

Magazinele rămân deschise după ora 18:00

Persoanele vaccinate vor fi scutite de restricțiile de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise după ora 18:00, în localitățile în care incidența este de peste 4 la mie, anunță premierul Florin Cîțu.

„Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a nai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte

Citeste si: Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Testarea copiilor, obligatorie în prezent

În forma actuală a hotărârii de Guvern, copiii cu vârste între 6 și 12 ani, care nu se pot vaccina, trebuie testați anti-covid pentru a intra în restaurante, la spectacole sau pentru a desfășura alte activități, costurile fiind destul de mari în acest caz.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați la peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat premierul României.

„Nu închidem economia, avem certificatul verde care permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”, a adăugat Florin Cîțu.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

DESCOPERĂ: Cine este soția lui Mihai Bobonete | Cătălina Bobonete

DESCOPERĂ: Cine este Mihai Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

RADU CONSTANTIN: Cine este iubitul Otnielei Sandu, concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri