Val de aer rece peste România! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor


Cum va fi în weekend.


In articol:

Aministrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică, după ce frigul a pus stăpânire pe România. Până pe 23 noiembrie, avertzarea este în vigoare.

Potrivit meteorologilor, între22 noiembrie, ora 11:00 – 23 noiembrie, ora 10:00, vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei.
În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70...90

km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55...65 km/h.

PROGNOZA METEO VINERI
Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată.

Va ploua în sudul și în centrul țării, local în est și în nord și pe suprafețe mai mici în rest. În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de apă vor mai depăși 10...15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane și pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei și trecător în zona deluroasă a Olteniei vor fi precipitații mixte.
Izolat, în special în est și la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze pe creste de 70...90 km/h și în sudul Banatului unde rafalele vor depăși 60...65 km/h; intensificări locale și temporare vor fi și în celelalte zone, cu viteze de 45...55 km/h, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1...0 grade în Moldova și în jurul a 12 grade local în Banat și Crișana. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și se va răci semnificativ. Temporar va ploua, iar spre seară și noaptea vor fi condiții de lapoviță. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor atinge 40...50 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura aerului va fi în scădere continuă, astfel că maxima zilei, de 5...6 grade, se va atinge în orele dimineții; minima termică de sâmbătă dimineața va fi de 0...1 grad, potrivit romaniatv.net.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

În sud și în est și parțial în centrul țării, vremea va fi închisă și rece; va ploua local în Muntenia și în Dobrogea și pe spații restrânse în Oltenia, Moldova, sudul Transilvaniei și al Banatului. În zona montană și izolat în Moldova și nordul Munteniei, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, va ploua doar izolat, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0...2 grade în Moldova și 13...14 grade în zona deluroasă din Banat și Crișana. Minimele termice de duminică dimineață vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice și mai mult noros în restul teritoriului. Va ploua slab, local în sudul și sud-estul țării și doar cu totul izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă în majoritatea zonelor, se vor încadra între 1...2 grade în nord-est, unde se vor menține în continuare sub cele climatologic specifice perioadei și 14 grade în vest, iar cele minime în general între -1 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros și trecător vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 2...4 grade.

 

Foto: Facebook Meteoplus.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri