Anumite țări vor impune vaccinarea anti-COVID-19 tuturor cetățenilor. Despre cine este vorba?
Marea Britanie și Franța sunt printre țările care doresc să introducă vaccinarea anti-COVID-19 ca fiind obligatorie. Ce alte țări vor lua această decizie?
Vaccinare anti-COVID-19 obligatorie în anumite țări
Guvernul Marii Britanii are în vedere vaccinarea întregului personal medical, dar și a celor care lucrează în căminele de bătrâni din Anglia. Excepție fac cei cu probleme medicale și vizitatorii căminelor de îngrijire.
În Franța vaccinul anti-COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical începând cu 15 septembrie 2021. În această țară se ia în calcul vaccinarea obligatorie a întregii populații.
Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
”Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vacinală.
Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta. Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Citeste si: Andreea Antonescu, despre divorțul de Traian Spak: "El nu și-a dorit"
Experți din mai multe birouri europene ale Pinsent Masons spun că vaccinarea obligatorie a personalului medical este luată în calcul și în alte state din Europa, însă poziția diferă de la țară la țară.
”Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul
României. Practic, în săptămâna 30 (26 iulie – 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta.Ori, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este – aș putea spune – cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.