Vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în anumite țări


Anumite țări vor impune vaccinarea anti-COVID-19 tuturor cetățenilor. Despre cine este vorba?


In articol:

Marea Britanie și Franța sunt printre țările care doresc să introducă vaccinarea anti-COVID-19 ca fiind obligatorie. Ce alte țări vor lua această decizie?

Vaccinare anti-COVID-19 obligatorie în anumite țări

Guvernul Marii Britanii are în vedere vaccinarea întregului personal medical, dar și a celor care lucrează în căminele de bătrâni din Anglia.

Excepție fac cei cu probleme medicale și vizitatorii căminelor de îngrijire.

În Franța vaccinul anti-COVID-19  va fi obligatoriu pentru personalul medical începând cu 15 septembrie 2021. În această țară se ia în calcul vaccinarea obligatorie a întregii populații.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august

vaccin covid-19
vaccinul va deveni obligatoriu pentru anumiți cetățeni[Sursa foto: PixaBay]

”Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vacinală. 

Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta. Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Andreea Antonescu, despre divorțul de Traian Spak: "El nu și-a dorit"

Experți din mai multe birouri europene ale Pinsent Masons spun că vaccinarea obligatorie a personalului medical este luată în calcul și în alte state din Europa, însă poziția diferă de la țară la țară.

covid 19 vaccin
Marea Britanie impune vaccinarea cetățenilor cu serul anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

”Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României.

Practic, în săptămâna 30 (26 iulie – 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta.

Ori, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este – aș putea spune – cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de COVID-19. Când vor apărea restricții mai dure

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Israel impune noi restricții anti COVID-19. Autoritățile, alarmate din cauza variantei Delta

Locuitorii din New York vor putea primi 100 de dolari dacă aleg să se vaccineze

Vaccinare obligatorie împotriva Covid-19! Varianta Delta, foarte transmisibilă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri