Vacanță prelungită pentru mai mulți elevi din România! Motivul incredibil pentru care nu merg la școală pe 9 septembrie


Mai mulți copii din România ar putea rata începutul anului școlar 2019.


In articol:

Mai mulți elevi din Iași vor avea vacanță prelungită, deoarece școlile la care sunt înscriși nu își vor deschide porțile pe 9 septembrie. Motivul este incredibil.

Două şcoli în reabilitare din Iaşi nu îşi deschid porţile în 9 septembrie, astfel că peste 150 de copii ar trebui să meargă la şcoală în satul vecin, aflată la zece kilometri.

Deși există bani pentru ca aceste școli să fie deschise la timp, suma nu a fost virată în contul constructorului, pentru că nu a fost încă votat bugetul comunei și astfel s-a ajuns la această situație absurdă.

Citeste si: Vremea în luna septembrie. Când scăpăm de caniculă, anunțul meteorologilor

Citeste si: Veste bună pentru părinți și elevi! Școala ar putea începe mai târziu

„S-a ajuns în situaţia asta deoarece Consiliul local Sireţel nu a votat încă bugetul local şi unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru a începe anul şcolar. La Şcoala Humosu s-a început reabilitarea şcolii prin PNDL, acolo nu pot învăţa copiii. Avem o posibilitate să îi ducem la zece kilometri, într-o altă structură, la şcoala primară Slobozia. Problema este că nu avem cu ce să îi transportăm. Consiliul Local trebuie să îi transporte, însă neavând buget nu au început încă demersurile pentru a scoate la licitatie şi să caute o firmă de transport persoane", a declarat Marius Cojocaru, directorul şcolii Gimnaziale Sireţel

pentru observator.tv.

Părinții și bunicii, revoltați de situația creată

Chiar vizavi de şcoală locuieşte o familie care nu ştie exact unde îşi va trimite copiii la şcoală.

Vreo lună de zile până o să o repare o să meargă în alt sat. Au zis că pune micobuz. Sunt într-a patra, cum să meargă pe jos?", spune bunica unui băiat.

„Ei s-au gândit acuma, aproape la începutul şcolii să demoleze şcoala? Bună, rea, trebuia să o fi lăsat aşa.(...) Ni se pare că nu o să mai fie nimic pe aici, că copiii nu or să se mai ducă la şcoală", spune bunicul.

Există posibilitatea ca pe 9 septembrie cei 158 de copii din satul Humosu să rămână acasă. Asta este cel mai grav, să râmănă acasă şi să nu poată începe şcoala neavând cu ce să îi transportăm, noi nu avem cu ce să îi transportăm la zece kilometri din Humosu până la Slobozia.(...) Este posibil să abandoneze, că nu cred că cei de clasa pregătitoare, nici măcar cei de 14-15 ani nu au cum să parcurgă 10 km dus, 10 km întors pentru a merge la şcoală.", a declarat Marius Cojocaru, directorul Şcolii Gimnaziale Sireţel.

Până va fi reglementată situația, copiii nu vor ști exact când vor începe școala și unde.


Abonează-te pe

Citește și:

Veste bună pentru părinți și elevi! Școala ar putea începe mai târziu

Imagini BOMBĂ! Marian Vanghelie s-a ascuns cu o femeie misterioasă

Veste bună pentru elevi: vacanţa de vară s-ar putea prelungi!

Povestea fetei de la țară cu 10 absolut la Evaluarea Națională. „Tot timpul mi-am dorit să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi”

Marea Finală “Bravo, ai stil ! Celebrities”, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20:00!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri