Unt de mango sau unt de shea. Care este mai bun?

unt de mango

Unt de mango sau unt de shea

Pielea noastră are nevoie de hidratare din ce în ce mai mult. Insă știați ce unt este mai bun dintre cel de mango și shea?

Aflați din rândurile următoare, care unt este mai bun dintre cel de mango și cel de shea, de unde provin acestea, care este textura lor, rata de absorbție, beneficiile aduse pentru piele, dar și pentru păr, care este aroma celor 2, dar și cum se depozitează mai exact.

De unde vin aceste unturi

Unt de mango- în ceea ce privește untul de mango, acesta provine din semințe uscate ale fructului de mango, care este presat pentru a extrage grăsimea, fiind ulterior procesat, astfel încât grăsimea naturală urmează mai apoi

să fie utilizată în nenumărate scopuri, printre care se află și fabricarea de unt de mango. În ceea ce privește recoltarea sa, aceasta are loc pe nenumărate continente, fiind o producție în masă.

Unt de shea- în ceea ce privește untul de shea, acesta este originar din Africa și provine din arborele de Shea, mai exact din sămânța acestuia. Acest unt este utilizat de mulți ani de zile, în special în cultura tradițională africană, datorită faptului că deține proprietăți nenumărate, în ceea ce privește hidratarea, înfrumusețarea și îmbunătățirea luciului pielii.

Citește și: 6 beneficii ale uleiului de avocado pentru piele, cum se utilizează și avertismente

Citește și: 10 sfaturi pentru o piele strălucitoare prin îngrijirea corectă a corpului și nutriție sănătoasă

Textură

Grăsimea- dat fiind faptul că atât untul de mango, cât și cel de shea sunt foarte hidratante, în unele cazuri chiar excesiv de hidratante, acestea trebuie utilizate în funcție de tipul de piele pe care îl aveți, pentru

că odată utilizate, pielea se va simți grasă și înăbușită. În funcție de preferințe, indiferent că este vorba despre untul de mango sau untul de shea, înainte de a îl achiziționa, ar trebui să vă uitați cu atenție la conținutul de grăsime pe care îl deține, pentru a ști care este potrivit pentru tipul de piele pe care îl aveți. Untul de mango conține mai puține grăsimi, în comparație cu untul de shea.

Rata de absorbție- dat fiind faptul că untul de mango conține mai puține grăsimi, acesta are tendința de a se absorbit mult mai rapid în piele, în comparație cu untul de shea. Prin urmare, în momentul în care veți trece un deget prin untul de shea, pentru a îl aplica pe piele, untul nu se va topi imediat, ci va dura ceva timp. Pe de altă parte, în ceea ce privește untul de mango, acesta se va absorbi imediat în piele, odată aplicat, datorită nivelului de grăsime pe care îl deține.

unt de mango vs unt de shea
Unt de mango sau unt de shea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Beneficii pentru piele

Unt de mango- atunci când vine vorba despre beneficiile oferite de untul de mango pentru piele, se pare că acesta deține proprietăți antiinflamatorii, pe lângă cele hidratante, ceea ce înseamnă că ne va ajuta în prevenirea înfundării porilor, ajutând astfel pielea să respire mult mai bine și să fie revitalizată, chiar din momentul în care untul este aplicat pe piele.

Unt de shea- atunci când vine vorba despre beneficiile oferite de untul de shea pentru piele, se pare că și acesta deține anumiți compuși antiinflamatori, însă de această dată, acești compuși ajută la vindecarea pielii, în cazul în care deținem arsuri solare, leziuni sau urme de pigmentare. În plus, acest unt ajută și la îmbunătățirea elasticității pielii, fiind potrivit și pentru tipurile de piele deshidratate sau în curs de îmbătrânire, oferind hidratare, pentru ca pielea să fie moale și netedă.

caracteristici unt de mango sau shea
Unt de mango sau unt de shea[Sursa foto: freepik]

Beneficiile părului

Unt de mango- în ceea ce privește beneficiile oferite de untul de mango pentru păr, se pare că acesta îl ajută să rețină umiditatea, având totodată și un efect de catifelare preț de câteva zile, însă în plus, untul de mango este recunoscut și pentru ajutorul oferit ca agent de descurcare a părului, dar și ca unt de coafat, prevenind vârfurile despicate.

Unt de shea- în ceea ce privește beneficiile oferite de untul de shea pentru păr, se pare că acesta oferă o hidratare profundă, perfectă pentru vârfurile uscate și despicate, în același timp ajută și ca acesta să fie mult mai ușor de manevrat, arătând totodată și mult mai sănătos din momentul în care untul a fost aplicat. În plus, acest unt ajută și la sănătatea scalpului, adăugând umiditatea necesară rădăcinilor, reducând considerabil riscul de mătreață.

Aromă

Unt de mango- acesta deține puțin miros sau în unele cazuri deloc, existând persoane care descriu untul de mango ca având un miros slab, aproape dulce.

Unt de shea- acesta deține puțin miros sau în unele cazuri deloc, există în persoane care descriu untul de shea având un miros foarte distinct și ușor, de nuci. În orice caz, mirosul acestora variază în funcție de calitatea untului, procesul de fabricație, vârsta acestuia sau locul în care este depozitat.

unt de mango sau unt de shea
Unt de mango sau unt de shea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Revedere emoționantă între Irina Columbeanu și Ramona Gabor! Imaginile înduioșătoare care te fac să lăcrimezi- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

Termen de valabilitate și depozitare

Unt de mango- acesta poate rezista pana la 2 ani, în ceea ce privește termenul său de valabilitate, însă doar în cazul în care este depozitat corect. Depozitarea corectă a untului de mango este reprezentată de ferirea acestuia de lumina soarelui, aflat fiind într-un recipient sigilat, pentru a nu se usca.

Unt de shea- acesta poate rezista până la 2 ani, în ceea ce privește termenul său de valabilitate, de asemenea, doar atunci când este depozitat în mod corect, mai exact într-un recipient sigilat, departe de lumina soarelui.

Disponibilitate și preț

Unt de mango- se pare că acesta este mult mai greu de găsit, în comparație cu untul de shea, din cauza procesului de fabricare prin care trece, fiind și mult mai costisitor, ceea ce înseamnă automat că untul de mango se poate găsi în comerț, mai rar. Cu alte cuvinte, atunci când vine vorba și de prețul unui unt de mango, se subînțelege faptul că este mai scump, tocmai din acest motiv legat de procesul de fabricare.

unt de shea
Unt de mango sau unt de shea[Sursa foto: freepik]

Unt de shea- se pare că acesta se găsește mult mai ușor, în comparație cu untul de mango, regăsit fiind aproape în orice magazin, disponibilitatea sa fiind regăsită mult mai des, și datorită faptului că este utilizat în numeroase articole cosmetice și de îngrijire personală. În ceea ce privește prețul unui unt de shea, acesta poate varia, în funcție de mărimea produsului găsit, dar și de cât de rafinat sau nerafinat este acesta.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

10 sfaturi pentru o piele strălucitoare prin îngrijirea corectă a corpului și nutriție sănătoasă

O RECUNOȘTI? Este o controversată cântăreață din România, care acum se află în mijlocul unui scandal

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Horoscop 23 iunie 2024. Află ce zodie va face o rezervare pentru a pleca în vacanță

Roberta și Sebastian, dulce împăcare în camera roșie! Cei doi îndrăgostiți au lăcrimat și s-au sărutat pasional! „Mi-au zis băieții că te-ai îngrijorat!”

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies