Un reputat medic legist a făcut anunțul tragic: „Morţii COVID-19 arată diferit...”


Cristian Stan, un reputat medic legist de la Institutul Medico-Legal (IML) București a discutat despre felul în care arată persoanele decedate din cauza COVID-19.


In articol:

Cristian Stan, unul dintre cei mai buni și cunoscuți medici legiști din România, a publicat o carte în care abordează subiectul COVID-19. Mai precis, medicul legist a discutat despre cum arată persoanele decedate din cauza noului coronavirus COVID-19, în comparație cu oamenii care nu au fost infectați.

Citeste si: Descoperire importantă în plină pandemie! Cum funcționează noua metodă de testare COVID-19

Profesorul universitar are peste 25 de ani în domeniu și a declarat, potrivit Libertatea.ro, că cei care au decedat în urma infecției cu COVID-19 arată total diferit față de persoanele care nu au fost infectate, explicând că nu pot fi comparați cu alte categorii de persoane.

Morți de COVID_19
Cristian Stan medic legist a explicat, în urma analizelor, cum arată pacienții decedați din cauza virusului COVID-19.

Citeste si: Un șef de stat și-a făcut curaj să testeze vaccinul lui Vladimir Putin

Cristian Stan, despre cum arată morții COVID-19, în comparație cu alte persoane

„În peste 25 de ani de carieră, am văzut peste 20.000 de morți. Decedați din toate cauzele. Am participat sau efectuat peste 15.000 de autopsii și expertize medico-legale. După o asemenea experiență îți formezi ochiul, îți dezvolți o anumită intuiție.

Ca aspect macroscopic, decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea. Au 2-3 caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe.

Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală.

Pe scurt, acest virus produce din start o inflamație a vaselor mici de sânge, care conduce la scăderea debitului de sânge, respectiv oxigen și totodată produce mici cheaguri de sânge ce ajung în plămâni, inimă, creier cu consecințe grave, infarct sau accident vascular cerebral.

Acești trombi diseminați au un rol major în severitatea bolii și apariția decesului. Aici cred că poate fi una dintre cheile pentru găsirea tratamentului pentru infecția cu acest virus foarte agresiv,” a explicat Medicul legist, profesor universitar Cristian Stan, despre persoanele

care au decedat din cauza noului coronavirus COVI-19.

Citeste si: Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, declaraţii importante despre măştile de protecţie! "În maşină trebuie purtată..."

Marian Drăgulescu, BĂTUT de soție! Dezvăluiri șocante din casa sportivului

O menajeră care lucra în Germania a fost plătită cu un sfert de milion de euro în loc de... 340! Ce a făcut femeia?

Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”

Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după recordul de infectări cu Covid-19: „Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Sora lui Culiță Sterp de la Survivor România va naște în curând! Imagini emoționante cu Ileana Sterp!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri