Un fruct gustos ar putea stopa evolutia cumplitei boli! Afla cat de des trebuie sa il consumi.
Rodiile ar putea stopa evolutia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, se afirma intr-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie, informeaza wowbiz.ro.
Ingredientul, denumit punicalagin, previne inflamatiile care distrug celulele cerebrale, precizeaza autorii studiului. Ei spera ca descoperirea lor ii va ajuta si pe pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamatiilor dureroase, specifice acestor boli.
Maladia Alzheimer afecteaza 800.000 de persoane in Marea Britanie si 163.000 de cazuri noi sunt diagnosticate in fiecare an.
Testele de laborator au aratat ca punicalaginul- o forma de polifenol- din rodii poate sa inhibe inflamatiile din anumite celule cerebrale specializate.
Acea inflamatie duce la distrugerea unui numar tot mai mare de celule cerebrale, facând astfel ca maladia Alzheimer sa progreseze si starea pacientilor sa se deterioreze.
In prezent, nu exista niciun tratament contra maladiei Alzheimer, insa punicalaginul din rodii poate sa previna sau sa incetineasca evolutia bolii.
Studiul, publicat in revista Moleclar Nutrition& Food Reseach, a fost realizat pe soareci si a fost coordonat de profesorul Olumayokun Olajide de la Universiatea Huddersfield, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Freiburg din Germania.
Potrivit autorilor, care incearca sa fabrice un medicament cu administrare orala, o cantitate de 100 de mililitri de suc de rodie contine 3,4 mililitri de punicalagin.
Oamenii de stiinta afirma ca acest compus cu efecte benefice se afla cu precadere in coaja fructului, nu in pulpa acestuia.
Rodiile ar putea stopa evolutia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, se afirma intr-un studiu realizat recent de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie, informeaza wowbiz.ro.
Ingredientul, denumit punicalagin, previne inflamatiile care distrug celulele cerebrale, precizeaza autorii studiului.
Ei spera ca descoperirea lor ii va ajuta si pe pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si cu maladia Parkinson, prin reducerea inflamatiilor dureroase, specifice acestor boli.
Maladia Alzheimer afecteaza 800.000 de persoane in Marea Britanie si 163.000 de cazuri noi sunt diagnosticate in fiecare an.
Testele de laborator au aratat ca punicalaginul- o forma de polifenol- din rodii poate sa inhibe inflamatiile din anumite celule cerebrale specializate.
Acea inflamatie duce la distrugerea unui numar tot mai mare de celule cerebrale, facând astfel ca maladia Alzheimer sa progreseze si starea pacientilor sa se deterioreze.
In prezent, nu exista niciun tratament contra maladiei Alzheimer, insa punicalaginul din rodii poate sa previna sau sa incetineasca evolutia bolii.
Studiul, publicat in revista Moleclar Nutrition& Food Reseach, a fost realizat pe soareci si a fost coordonat de profesorul Olumayokun Olajide de la Universiatea Huddersfield, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Freiburg din Germania.
Potrivit autorilor, care incearca sa fabrice un medicament cu administrare orala, o cantitate de 100 de mililitri de suc de rodie contine 3,4 mililitri de punicalagin. Oamenii de stiinta afirma ca acest compus cu efecte benefice se afla cu precadere in coaja fructului, nu in pulpa acestuia. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro