Un desert delicios pentru inceputul saptamanii: tarta de lamaie cu bezea!


Prietenele tale se vor indragosti de acest desert delicios cu lamaie si bezea!

 

Ingrediente
275g aluat dulce pentru tarta
Pentru umplutura
4-5 linguri de faina de porumb
100g de zahar
Coaja rasa de la doua lamai mari
150ml suc proaspat de lamaie
75g unt, taiat in bucati
3 galbenusuri de ou si un ou intreg
Pentru bezea
4 albusuri de ou
200g zahar
2 lingurite de faina de porumb
Ai nevoie de tava cu diametrul de 23cm cu fundul detasabil.
Mod de preparare
1. Pentru aluat, framanta aluatul pe o suprafata cu faina si tapeteaza apoi tava cu el. Lasa 30 de minute la rece.
2. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune pe mijlocul aluatului un strat rotund de hartie de copt, acopera cu boabe de fasole si coace timp de 15 minute. Apoi indeparteaza hartia de copt si fasolea si mai coace inca cinci minute, pana cand aluatul este auriu.
3. Pentru umplutura: amesteca faina de porumb, zaharul si coaja de lamaie intr-o tigaie medie. Stoarce sucul de lamaie printr-o strecuratoare si adauga 150ml de apa. Gateste incet, amestecand constant, pana cand obtii o pasta groasa. Ia de pe foc si adauga untul. Amesteca pana cand se topeste. Bate galbenusurile de ou si oul intreg, adauga in tigaie si pune inapoi de foc. Amesteca in mod constant, pana cand crema de ingroasa bine. Ia de pe foc cat timp faci bezeaua.
4. Pune albusurile intr-un vas mare. Bate bine, adaugand cate jumatate de lingura de zahar, pana cand incorporezi totul. Adauga apoi faina de porumb si bate inca o data.
5. Pune umplutura de lamaie in aluat si adauga bezeaua deasupra. Pune la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand bezeaua este crocanta si usor aurie. Lasa la racit timp de o ora inainte de a taia.
Sursa

Ingrediente

275g aluat dulce pentru tarta 

Pentru umplutura

4-5 linguri de faina de porumb
100g de zahar
Coaja rasa de la doua lamai mari
150ml suc proaspat de lamaie
75g unt, taiat in bucati
3 galbenusuri de ou si un ou intreg

Pentru bezea

4 albusuri de ou
200g zahar
2 lingurite de faina de porumb

Ai nevoie de tava cu diametrul de 23cm cu fundul detasabil.

Mod de preparare

1. Pentru aluat, framanta aluatul pe o suprafata cu faina si tapeteaza apoi tava cu el. Lasa 30 de minute la rece.

2. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune pe mijlocul aluatului un strat rotund de hartie de copt, acopera cu boabe de fasole si coace timp de 15 minute. Apoi indeparteaza hartia de copt si fasolea si mai coace inca cinci minute, pana cand aluatul este auriu. 

3. Pentru umplutura: amesteca faina de porumb, zaharul si coaja de lamaie intr-o tigaie medie. Stoarce sucul de lamaie printr-o strecuratoare si adauga 150ml de apa. Gateste incet, amestecand constant, pana cand obtii o pasta groasa. Ia de pe foc si adauga untul. Amesteca pana cand se topeste. Bate galbenusurile de ou si oul intreg, adauga in tigaie si pune inapoi de foc. Amesteca in mod constant, pana cand crema de ingroasa bine. Ia de pe foc cat timp faci bezeaua.

4. Pune albusurile intr-un vas mare. Bate bine, adaugand cate jumatate de lingura de zahar, pana cand incorporezi totul. Adauga apoi faina de porumb si bate inca o data.

5. Pune umplutura de lamaie in aluat si adauga bezeaua deasupra. Pune la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand bezeaua este crocanta si usor aurie. Lasa la racit timp de o ora inainte de a taia.

Sursa

 


Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente

Nicos dezvăluie adevărul despre fosta soție: "S-a terminat, asta e!"

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania”. Romanii. speriati de saracie mai mult decat de pandemie

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 24 octombrie 2020. Săgetătorii fac schimbări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri