Ti-e pofta de ceva dulce? Poti incerca aceasta reteta de tort raw sanatos si delicios.
Ingrediente:
• 2 cani migdale hidratate
• 1 cana curmale moi
• 4 lingura cacao
• 4 lingura sirop de agave
• 1/2 cana lapte de migdale
• 250g visine fara samburi
• glazura: 2 banane, 3 lingura cacao, 2 linguri sirop de agave, 1 linguri ulei de cocos
• fulgi de migdale si visine pentru decor
Introducem in robotul de bucatarie migdalele, curmalele, cacaoa si siropul de agave. Procesam bine, adaugam si laptele de migdale. Cand suntem multumiti de cremozitate (trebuie sa fie ca o smantana groasa), turnam jumatate din compozitie intr-o forma rotunda cu fund detasabil, adaugam visinele si cealalta jumatate de crema. Introducem tortul in congelator sa se intareasca.
Intre timp facem glazura mixand in blender bananele, 3 linguri de cacao, 2 de sirop de agave si una de ulei de cocos.
Inainte de servire scoatem tortul din forma, intindem glazura, presaram fulgi de migdale si decoram cu visine. Tortul se pastreaza in congelator si se scoate afara cu 30 de minute inainte de servire.
Sursa: www.doctorulzilei.ro