Un alt studiu despre cat de periculoase sunt telefoanele mobile! Nu o sa mai vorbiti la ele?


Un alt studiu despre cat de periculoase sunt telefoanele mobile! Nu o sa mai vorbiti la ele?

Un studiu realizat recent in Suedia a gasit o legatura directa intre utilizarea telefonului mobil si riscul crescut de a face tumoare canceroasa pe creier.

Echipa de studiu a examinat obiceiurile de a vorbi la telefon a le mai multor mii de persoane diagnosticate cu tumori cerebrale, iar rezultatele sunt spectaculoase. Dar un an de utilizare frecventa a telefonului mobil a dus ca riscul sa creasca cu 30-40%, se arata in studiu.

De asemenea, cu cat varsta de la care s-a inceput folosirea telefonului mobil in mod uzual este mai mica, cu atat este mai mare rsicul.

Daca ati sta de vorba la telefonul mobil circa 25 de ani, riscul se tripleaza.

In plus, tumorile canceroase au aparut mai des pe acea parte a capului unde sunt tinute telefoanele si mai frecvent in lobul temporal al creierului- o parte din spatele urechii.

"Ar trebui sa va faceti griji si sa evitati expunerea in  ontinuare", a spus unul dintre autorii studiului, membru al departamentului de oncologie de la Spitalul Universitar Orebro.

El spune ca pericolul vine din campurile electromagnetice de radiofrecventa a telefoanelor mobil.  Specialistul spune ca riscul creste la copii deoarece craniile lor sunt mai subtiri, ceea ce duce la cresterea expunerii.

Inainte ca lucrurile sa o  ia complet razna si sa aruncati telefoanele mobile, trebuie spus ca unii experti nu cred ca telefoanele sunt atat de periculoase. L. Dale Lunsford, profesor dr neurochirurg la Centrul Medical al Universitatii din Pittsburg a analizat concluziile echipei suedeze si nu este convins de datele lor.

Profesorul spune ca oamenii din studiu au autoraportat obiceiurile lor privind vorbitul la telefon si ca din acest motiv concluziile nu sunt bazate pe date reale. El spune ca bolnavii, nerabdatori sa identifice cauza bolii lor, pot exagera. Mai mult, profesorul spune ca alte tipuri de cancer pot aparea mai devreme si in numar mai mare dacat tumorile pe creier, in urma unor campuri electromagnetice. De altfel, un studiu recent al Agentiei Internationale a Orrganizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a clasificat expunerea la undele electromagnetice ca o "posibila" cauza cancerigena.

Autorii studiului sustin ca pentru a evita pe cat prosibil efectul negativ al folosirii telefonului mobil este bine ca acesta sa se afle cat mai departe de cap in timpul apelurilor. Asta inseamnand folosind dispozitive cu fir hands-free sau orice altceva care va permite satineti telefonul departe de corp in timp ce vorbiti la el.

sursa: prevention.com


Abonează-te pe

Citește și:

Sfântul Nectarie 2021: Cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Sfântul Mina 2021: Cine a fost Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiți

Bianca Drăgușanu își mai dorește cel puțin un copil! Vedeta a făcut anunțul în direct

DESCOPERĂ: Cine a fost Sfântul Atanasie Todoran, cel care a fost tras pe roată la 104 ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este Alina Laufer. Biografie: data nașterii, căsătorie, divort, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri