ULTIMA ORA! Situatie foarte GRAVA in tara - Hidrocentrala Portile de Fier s-a oprit din senin - Orase fara APA si CURENT


ULTIMA ORA! Situatie foarte GRAVA in tara - Hidrocentrala Portile de Fier s-a oprit din senin - Orase fara APA si CURENT

Hidrocentralele Portile de Fier I si Portile de Fier II s-au oprit din senin! Tot sud-vestul Olteniei este fara apa si curent.

Conform unor surse, situatia este foarte grava in sud-vestul Olteniei. Totul s-a intamplat in urma cu cateva minute. Hidrocentralele Portile de Fier I si Portile de Fier II s-au oprit, iar productia este pe 0.

Niciodanta nu s-a intamplat asa ceva de la constructia barajului pe Dunare de la Gura Vaii, judetul Mehedinti, care a fost pus prima data in functiune in august 1970. Este stare de alerta generala.

Hidrocentrala Portile de Fier I este cea mai mare hidrocentrala de pe fluviul Dunarea si are o putere instalata de 1080 MW. in aval exista si hidrocentrala Portile de Fier II, cu puterea instalata de 250 MW. Ambele hidrocentrale sunt exploatate in parteneriat cu partea sarba, centralele romana si sarba la Portile de Fier I cumuland 2160 MW, iar cele de la Portile de Fier II cumuland 500 MW; capacitatea maxima a turbinelor este de 8700 m³/s.

Centrala Portile de Fier I este amplasata la 15 km amonte de orasul Drobeta Turnu-Severin, iar centrala Portile de Fier II la 60 km in aval.[1]

Sistemul Portile de Fier I este una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa. Lacul cuprinde in principal zona Defileului Dunarii, cel mai mare defileu din Europa, cuprins intre localitatile Bazias si Orsova. Zona Portile de Fier are un bogat potential arheologic, istoric si turistic. Pentru protejarea habitatului sau natural deosebit, regiunea defileului Dunarii a fost inclusa in Parcul Natural Portile de Fier.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Denisa, resuscitata de urgenta de medici! Inima artistei s-a oprit pentru cateva momente: "Situatia este mai grava ca niciodata"

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Mesajul sfâşietor care a apărut pe pagina de Facebook a Cătălinei, tânăra însărcinată care a murit într-un accident cumplit

Metorologii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Se vor semnala ploi torenţiale, grindină şi vijelii! Care sunt zonele afectate

Lidia Fecioru - Cum iubeste fiecare femeie din zodiac: "Balanta este femeia pisica"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri