Uleiul de santal este miraculos! Stimuleaza vindecarea rapida a ranilor!


Uleiul de santal este miraculos! Stimuleaza vindecarea rapida a ranilor!

Pielea ta “miroase” uleiul esential de santal, sitmuland multiplicarea celulara si vindecarea ranilor.

 

Pielea are receptori de miros care reactioneaza la uleiul de santal stimuland vindecarea, concluzioneaza un studiu efectuat de cercetatorii din Universitatea Ruhr Bochum si Universitatea din Munster, ambele din Germania, publicat in Revista de Dermatologie Investigativa.
In noul studiu, cercetatorii au testat receptorul de miros OR2AT4 in keratinocitele care formeaza stratul cel mai extern al pielii. Ei au expus acest receptor la ulei natural de santal, precum si la alte 10 variate versiuni sintetice ale aceleiasi arome (cunoscute sub numele de Sandalore).
Cercetatorii au explicat ca, timp de cel putin 4,000 de ani uleiul de santal a fost un parfum scump si un tratament medicinal folosit pentru piele in intreaga  Asie de Est.
Ei au mentionat ca au folosit pentru teste atat uleiul natural cat si versiuni sintetice deoarece uleiul din lemn de santal este foarte scump, datorita raritatii arborelui de santal in Asia de Est.
Multe dintre versiunile sintetice testate de ei sunt deja utilizate in produse cosmetice, parfumuri, deodorante si esente.
Dintre uleiurile testate, doar trei au avut efecte. Toate acestea, de altfel, au declansat la nivelul keratinocitelor un canal pentru semnalarea dependentei de calciu, ducand la o crestere a multiplicarii celulelor de 32 la suta si a migrarii celulare de aprope 50 la suta. Ambele modificari sunt reactii caracteristice in cazul vindecarii ranilor.
Experimentele au fost repetate pe mostre de tesut de piele care fusesera zgariate, confirmand efectul de vindecare.
Sursa: viataverdeviu.ro

Pielea are receptori de miros care reactioneaza la uleiul de santal stimuland vindecarea, concluzioneaza un studiu efectuat de cercetatorii din Universitatea Ruhr Bochum si Universitatea din Munster, ambele din Germania, publicat in Revista de Dermatologie Investigativa.


In noul studiu, cercetatorii au testat receptorul de miros OR2AT4 in keratinocitele care formeaza stratul cel mai extern al pielii.

Ei au expus acest receptor la ulei natural de santal, precum si la alte 10 variate versiuni sintetice ale aceleiasi arome (cunoscute sub numele de Sandalore). Cercetatorii au explicat ca, timp de cel putin 4,000 de ani uleiul de santal a fost un parfum scump si un tratament medicinal folosit pentru piele in intreaga  Asie de Est.

Ei au mentionat ca au folosit pentru teste atat uleiul natural cat si versiuni sintetice deoarece uleiul din lemn de santal este foarte scump, datorita raritatii arborelui de santal in Asia de Est. Multe dintre versiunile sintetice testate de ei sunt deja utilizate in produse cosmetice, parfumuri, deodorante si esente.

Dintre uleiurile testate, doar trei au avut efecte. Toate acestea, de altfel, au declansat la nivelul keratinocitelor un canal pentru semnalarea dependentei de calciu, ducand la o crestere a multiplicarii celulelor de 32 la suta si a migrarii celulare de aprope 50 la suta. Ambele modificari sunt reactii caracteristice in cazul vindecarii ranilor. Experimentele au fost repetate pe mostre de tesut de piele care fusesera zgariate, confirmand efectul de vindecare.

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Elemente care contează atunci când alegi cărucioare pentru copii

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Nicoleta Dragne, noua concurentă la “Bravo, ai stil! Celebrities”

Dana Rogoz a trecut printr-un eveniment nefericit în mijlocul nopții: “Am urlat atât de tare”

CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ioana Simion și Ilie Năstase s-au despărțit, după doar un an de la nuntă: „Răbdarea mea a luat sfârșit!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri