Uleiul de cocos imbunatateste functia glandei tiroide si ajuta la slabit !


Au aparut foarte multe articole referitoare la beneficiile pe care uleiul de cocos le are asupra tiroidei.

Desi nu este un remediu care sa faca minuni peste noapte, noile cercetari au aratat ca exista o legatura intre consumul acestui ulei si imbunatatirea functiei glandei tiroide, intarirea imunitatii, stimularea metabolismului si pierderea in greutate.

Uleiurile cu care gatim zilnic afecteaza negativ glanda tiroida. Cele mai multe tipuri de ulei au tendinta de a se rancezi dupa un anumit interval de timp si de aceea producatorii folosesc metode artificiale pentru a le prelungi viata. Aceste uleiuri hidrogenate sunt foarte periculoase pentru corp, in special pentru glanda tiroida.

Majoritatea uleiurilor contin grasimi polinesaturate, care blocheaza secretia hormonilor tiroidieni si miscarea lor in sistemul circulator si afecteaza raspunsul tesuturilor la acesti hormoni. Atunci cand scade secretia acestor hormoni (hipotiroidie), corpul este expus la un nivel crescut de estrogen si colesterol.

Uleiul de cocos este o grasime saturata compusa dintr-un lant de acizi grasi, renumiti pentru capacitatea lor de a stimula metabolismul si pierderea in greutate. O alta calitate a uleiului de cocos este capacitatea acestuia de a creste temperatura bazala a corpului. Ficatul il tolereaza destul de bine, fapt care duce la cresterea simtita a nivelului de energie si la arderea mult mai eficienta a grasimilor. Toate acestea sunt vesti  foarte bune pentru cei care sufera de hipotiroidism.

Spre deosebire de alte tipuri de ulei, uleiul de cocos se mentine proaspat pe o perioada lunga de timp, fara sa aiba nevoie de un tratament special. De asemenea, studiile au aratat ca uleiul de nuca de cocos intareste sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la infectii cu virusuri, bacterii si fungi, in special la infectiile cu Candida.  Aceste efecte antiseptice se datoreaza acidului boric, utilizat ca tratament natural pentru infectiile bacteriene si ulcerul stomacal.

Alte beneficii ale uleiului de cocos

-    Reduce aciditatea excesiva din stomac
-    Stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor
-    Combate infectiile
-    Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange
-    Usureaza functia vezicii
-    Previne formarea hemoroizilor
-    Ajuta la tratarea bolilor intestinale
-    Amelioreaza durerile de urechi si simptomele asociate cu prostata marita
-    Intareste ficatul
-    Protejeaza impotriva degenerarii
-    Usureaza durerile musculare si articulare

Datorita proprietatilor sale medicinale complexe, uleiul de cocos este de asemenea regasit in produsele cosmetice. Produce un efect hidratant si hranitor profund asupra pielii. Are o eficienta mare in tratarea pielii uscate si eliminarea matretii (se maseaza scalpul cu putin ulei).

Uleiul de cocos se poate procura de la magazinele naturiste in forma solida. Se topeste foarte repede la contactul cu pielea sau la caldura. Este unul din cele mai bune uleiuri pentru gatit, deoarece rezista foarte bine la temperature inalte.
Sursa: www.viataverdeviu.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Diana Bulimar a fost surprinsă într-o ipostază incredibilă! Fanii Faimoasei de la Exatlon sunt șocați: „E reală poza?” FOTO

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri