Oligoelementele sunt importante în nutriţie, deficitul acestora fiind manifestat abia după perioade relativ lungi de spoliere a rezervelor organismului, susţin nutriţioniştii.
“Intervenţia este necesară în acel moment când nu se găseşte o cauză clară pentru o stare clinică reclamată de către pacient, fiind în primul rând greu identificat un astfel de deficit, un diagnostic este sugerat printr-un sindrom de fragilitate prezent, care poate conduce către o astfel de idee, în măsura în care examenul clinic şi investigaţiile biochimice uzuale sunt relativ normale”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Departamentului de Diabet Nutriţie al SUUMC “Carol Davila”, dr.
Potrivit acestuia, magneziu este un astfel de oligoelement ce acţionează ca factor de creştere, tonic general, este regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv şi tranchilizant, esenţial pentru celula vie, intervine alături de calciu şi fosfor în controlul excitabilităţii musculare, înlesneşte metabolismul vitaminei C şi al calciului.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, acesta mai are rolul de a fi unul dintre constituenţii principali ai scheletului şi dinţilor, este cofactor pentru mai mult de 300 de enzime.
Medicul a explicat că funcţia majoră a magneziului este de a stabiliza enzime( ATP-ul — adenozin trifosfatul) în anumite reacţii biochimice dependente enzimatic.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro