Uite ce produse promit o detoxifiere rapida a organismului, insa sunt costisitoare si pot fi daunatoare!


Produsele de detoxifiere a organismului nu sunt doar foarte costisitoare, ci pot fi si extrem de daunatoare pentru sanatate, afirma un reputat profesor de biochimie si farmacologie din Marea Britanie.

Iata cateva dintre miturile demontate de profesorul Alain Boobis in ceea ce priveste cele mai populare tratamente de detoxifiere.

Plasturii pentru picior - Creatorii lor pretind ca acestia contin un cristal natural denumit turmalina si molecule de otet, pentru a detoxifia organismul.

Profesorul Boobis spune: Bataturile de pe picioare au cea mai groasa piele care poate exista, asadar sunt cel mai putin probabil loc de unde un plasture sa extraga toxinele din corp - presupunand ca extragerea toxinelor in acest fel ar fi posibila. E un produs pur si simplu fantezist, indiferent de ceea ce contine.

Sirop de artar cu lamaie - O bautura alcatuita din acest sirop natural, amestecat cu suc de lamaie, apa si putin piper, ar avea presupuse calitati de dizolvare a mucusului si a toxinelor, dar si un efect stimulator, grabind metabolismul, ajutandu-l sa se curete si sa elimine toxinele.

Profesorul Boobis spune: Nu exista nimic special in acel sirop si in sucul de lamaie pe care organismul n-ar putea sa le primeasca dintr-o dieta echilibrata, iar acele molecule nu au efecte de detoxifiere. Doar piperul poate sa ne faca sa ne simtim ceva mai calzi si mai transpirati.

Sarea de baie Epsom - Producatorii ei pretind ca aceasta sare stimuleaza sistemul limfatic, crescand fluxul de oxigen si cel sangvin din corp.

Profesorul Boobis spune: O baie fierbinte si relaxanta poate sa scada tensiunea arteriala, iar inhalarea de vapori poate avea un efect de relaxare. Insa nu exista niciun efect detoxifiant.

Extractul din radacina de urzica - Se crede ca acest extract natural curata si detoxifica organismul.

Profesorul Boobis spune: Nu vad cum un extract din radacina de urzica ar putea avea vreun impact asupra corpului in ceea ce priveste eliminarea toxinelor. Acest mecanism pur si simplu nu are niciun sens.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Relaxare 1 iunie: ce avem voie sa facem de la 1 iunie. Lista completa a masurilor de relaxare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri