Uite ce boala crunta anunta chelia in cazul barbatilor!


Un nou studiu publicat in Journal of Clinical Oncology sugereaza ca chelia poate fi un prim semn al cancerului de prostata.

Cercetarea a fost prezentata recent de Institutul American de Cercetare a Cancerului din Philadelphia. Studiul a inclus mai mult de 4000 de barbati cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani. Informatiile medicale ale participantilor au fost analizate de dermatologi. Voluntarii au fost impartiti in trei categorii: fara chelie, cu chelie minima, cu chelie moderata si severa.

Rezultatele au aratat ca barbatii, indiferent de gradul de chelie, erau cu 56% mai predispusi sa moara din cauza cancerului de prostata in urmatorii 21 de ani. Cei cu chelie moderata erau cu 83% mai la risc.

Cercetatorii nu pot determina o relatie cauza-efect intre chelie si cancerul de prostata, insa. Dar se pare ca poate fi din cauza nivelului crescut de hormoni masculini, cum ar fi testosteronul. Anumiti hormoni masculini au un rol atat in aparitia cheliei cat si a cancerului de prosata, iar barbatii cu calvitie au niveluri mai ridicate de testosteron.

In cancerul de prostata, testosteronul este cunoscut a fi unul dintre factorii care conduce la dezvoltarea bolii.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Alice, soția lui Vladimir Drăghia, și frumoasă, și mamă grijulie! Ce imagini de familie superbe!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri