Aceasta reteta de pui combina arome dulci- picante cu cele acrisoare si este perfecta pentru sfarsitul de weekend cand vrei sa stai acasa pentru un maraton de filme.
Ingrediente:
300 ml de suc de portocale, proaspat stors
60 ml de sos de soia
40-50 g de ghimbir ras
30 g de usturoi pisat
30 ml de ulei de masline
30 ml de sos sriracha (sos picant)
15-20 ml de otet de orez
10 g de zahar brun
10 g de coaja de portocala rasa
Piper
550 g de piept de pui taiat fasii
15 g de amidon de porumb
50-60
g de ceapa taiata marunt (de preferinta ceapa verde)
Orez, quinoa sau orez brun pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un bol mic amesteca sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul putin ulei de masline, sosul sriracha, otetul de orez, zaharul brun, coaja de portocala si putin piper.
Pune puiul intr-o punga ce se poate sigila si toarna peste acesta 1/3 din sosul obtinut.
Sigileaza punga si pune-o la frigider pentru o ora.
Dupa ce puiul a stat la marinat o ora, scoate-l din punga. Incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mare sau wok si frige pieptul de pui pentru 5-6 minute, pana cand acesta capata o culoare aurie.
Scoate puiul din tigaie sau wok si adauga restul de sos pentru marinat. Lasa-l sa fiarba.
Intr-un bol mic amesteca amidonul de porumb cu 15 ml de apa.
Adauga apoi totul peste sosul care fierbe in tigaie. Amesteca bine timp de un minut.
Aseaza bucatile de pui peste orez sau quinoa si adauga sosul deasupra. Presara putina ceapa verde peste preparat.
Sursa food52.com
Ingrediente:
300 ml de suc de portocale, proaspat stors
60 ml de sos de soia
40-50 g de ghimbir ras
30 g de usturoi pisat
30 ml de ulei de masline
30
ml de sos sriracha (sos picant)
15-20 ml de otet de orez
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
10 g de zahar brun
10 g de coaja de portocala rasa
Piper
550 g de piept de pui taiat fasii
15 g de amidon de porumb
50-60 g de ceapa taiata marunt (de preferinta ceapa verde)
Orez, quinoa sau orez brun pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un
bol mic amesteca sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul putin ulei de masline, sosul sriracha, otetul de orez, zaharul brun, coaja de portocala si putin piper.
Pune puiul intr-o punga ce se poate sigila si toarna peste acesta 1/3 din sosul obtinut. Sigileaza punga si pune-o la frigider pentru o ora.
Dupa ce puiul a stat la marinat o ora, scoate-l din punga. Incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mare sau wok si frige pieptul de pui pentru 5-6 minute, pana cand acesta capata o culoare aurie.
Scoate puiul din tigaie sau wok si adauga restul de sos pentru marinat. Lasa-l sa fiarba.
Intr-un bol mic amesteca amidonul de porumb cu 15 ml de apa. Adauga apoi totul peste sosul care fierbe in tigaie.
Amesteca bine timp de un minut. Aseaza bucatile de pui peste orez sau quinoa si adauga sosul deasupra. Presara putina ceapa verde peste preparat.
Sursa food52.com