Tutunul, posibil tratament pentru maladia secolului!


Cercetatoarea chiliana Valentina Echeverría a prezentat joi la Santiago de Chile progresele realizate de o terapie inovatoare pentru a trata boala Alzheimer pe baza de cotinina – o molecula derivata din tutun, relateaza EFE.

“Functia principala a cotininei in organism este de a creste plasticitatea cerebrala, anume capacitatea neuronilor de a comunica intre ei”, a declarat ziaristilor Echeverría. Ea a asigurat ca un consum al acestui derivat al tutunului duce nu doar la o reducere a bolii, ci si la potentarea capacitatii de memorie si invatare.

Potrivit ei, cotinina se absoarbe usor, astfel incat pacientul ar putea lua cate o pastila pe zi, fapt ce ar stimula creierul sa reduca simptomele bolii. Echeverría a explicat ca experimentele realizate de o echipa de experti americani de la Universitatea din Georgia, ulterioare celor facute de ea, au ajuns la aceeasi concluzie in privinta utilizarii acestui derivat impotriva Alzheimer.

Echeverría, care este docent la Universitatea Autonoma din Chile, a studiat de peste zece ani in diferite laboratoare universitare din SUA noi terapii pentru a combate aceasta boala.

Datorita contributiilor sale in acest domeniu precum si in tulburarile post-traumatice, ea a fost nominalizata anul trecut la Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers ca Cercetator Biomedical. Premiile sunt atribuite anual cercetatorilor si inginerilor care s-au dovedit promitatori prin munca si talentul lor in cercetare.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Citește și:

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Horoscop zilnic sâmbătă, 31 octombrie 2020. Află ce zodie are probleme cu stima de sine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri