Tu stii sa pregatesti cel mai in voga desert din lume? Invata sa prepari carrot cake!

Tu stii sa pregatesti cel mai in voga desert din lume? Invata sa prepari carrot cake!
Tu stii sa pregatesti cel mai in voga desert din lume? Invata sa prepari carrot cake!

Adoram aceasta reteta anglo-saxona, care, in timp, a ajuns sa aiba o multime de variante.

 

RETETA ORIGINALA DE CARROT CAKE
Ingrediente
Blat: 300 g de faina, 150 g de zahar, 100 g de zahar brun, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara, 180 ml de ulei, 500 g de morcovi dati pe razatoare, 50 g de nuci zdrobite, 4 oua, un praf de sare.
Umplutura: 160 g de zahar pudra, 120 g de crema de branza tip Philadelphia, 120 g de unt la temperatura camerei, esenta de vanilie.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de 20 cm diametru. Bate ouale cu zahar si zahar brun pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Adauga uleiul si mai mixeaza putin.
Separat, amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara, pe care le vei incorpora treptat in spuma de oua. La sfarsit, adauga morcovii si nucile si amesteca usor.
Coace blatul o ora. In ultimele 15 minute verifica din cand in cand cu o scobitoare prajitura. Daca iese curata, nu mai lasa blatul la cuptor, ca sa nu se usuce.
Pune blatul la racit si prepara crema. Bate la viteza maxima a mixerului untul cu zahar pudra in jur de doua minute, pana se albeste. Adauga branza Philadelphia si vanilie si mai mixeaza putin. Odata racit blatul, taie-l in doua.
Sursa

RETETA ORIGINALA DE CARROT CAKE

Ingrediente

Blat: 300 g de faina, 150 g de zahar, 100 g de zahar brun, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara, 180 ml de ulei, 500 g de morcovi dati

pe razatoare, 50 g de nuci zdrobite, 4 oua, un praf de sare.

Umplutura: 160 g de zahar pudra, 120 g de crema de branza tip Philadelphia, 120 g de unt la temperatura camerei, esenta de vanilie.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de 20 cm diametru. Bate ouale cu zahar si zahar brun pana cand amestecul devine o crema spumoasa.
Adauga uleiul si mai mixeaza putin.

Separat, amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara, pe care le vei incorpora treptat in spuma de oua. La sfarsit, adauga morcovii si nucile si amesteca usor.  

Coace blatul o ora. In ultimele 15 minute verifica din cand in cand cu o scobitoare prajitura. Daca iese curata, nu mai lasa blatul la cuptor, ca sa nu se usuce.
Pune blatul la racit si prepara crema. Bate la viteza maxima a mixerului untul cu zahar pudra in jur de doua minute, pana se albeste. Adauga branza Philadelphia si vanilie si mai mixeaza putin. Odata racit blatul, taie-l in doua.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Vești bune pentru pensionare! Ajutor financiar acordat în 2025 – cine primește bani în plus?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Alexandru Ciucu, prima reacție după acuzațiile Alinei Sorescu: „Se spun despre mine minciuni strigătoare la cer”

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Cine a omorât-o, de fapt, pe Elodia? Dan Diaconescu rupe tăcerea, după mai bine de 15 ani de la controversata dispariție: „Sigur nu Cioacă singur”

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies