Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul din bucătărie fără produse cumpărate din magazine

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul
Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Iată cum poți curăța cuptorul rapid, fără produse cumpărate din magazine. Trucurile pe care le poți folosi foarte ușor.

Gătitul este un moment de relaxare pentru foarte multe persoane, însă nu la fel de relaxant este și momentul în care trebuie să curățăm cuptorul, deoarece uleiul sau grăsimea pot ajunge chiar și prin cele mai mici zone, care dau foarte mare bătaie de cap atunci când trebuie să fie curățate. Există, cu toate acestea, o metodă foarte simplă prin care poți să cureți cuptorul tău în doar 30 de minute, fără să te folosești de produse toxice, care să aibă un impact negativ asupra pielii sau ochilor tăi, dar nici nu trebuie să apelezi la alte produse cumpărate din magazin.

Cum să curățați un cuptor folosindu-vă de abur

Citește și: Cum să faci o soluție pentru curățarea mai multor suprafețe din baie

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Citește și: Detergent de casă pentru canapele din piele

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cu siguranță ați folosit foarte multe metode prin care să curățați cuptorul vostru, iar unele dintre ele nu au avut un rezultat tocmai pe placul vostru. Dacă cuptorul este utilizat în mod regulat și nu poate fi curățat decât o dată la câteva săptămâni sau luni, din cauza lipsei de timp, utilizarea acestei metode vă poate ajuta să vă scurteze mult timp pe care îl pierdeți la curățarea sa.

Există o metodă foarte ușoară să curățați cuptorul folosindu-vă de abur, iar tot ce trebuie să faceți este să umpleți o oală mare cu apă pe aragaz și lăsați-o până în punctul în care fierbe cu capacul pus pe ea. Aduceți oala și băgați-o în cuptor, la o temperatură ridicată, cât să creeze sufficient abur care să rămână în interior.

Folosiți de fiecare dată mănuși, deoarece temperatura apei este una foarte ridicată, iar vasul este, de asemenea, fierbinte.

Închideți imediat ușa cuptorului și lăsați vasul în cuptor să se aburească timp de cel puțin 30 de minute. Acest lucru va permite ca aburul să pătrundă până și în cele mai mici locuri și să ușureze ștergerea. După cele 30 de minute trecute, deschideți ușa cuptorului și scoateți cu grijă vasul folosindu-vă de aceleași mănuși. Ultimul pas este unul foarte simplu, deoarece tot ce trebuie să faceți este să luați o cârpă curată și să ștergeți interiorul cuptorului.
Aburul ar fi trebuit să desprindă cu ușurință orice punct de grăsime sau murdărie care a rămas fixat pe anumite suprafețe, deoarece la temperaturile înalte, acestea încep să se topească, dacă ele au ajuns să fie solide în anumite locuri. De aici, totul este simplu, iar dacă vreți să redați mirosul plăcut cuptorului vostru și să veniți cu un strat de strălucire, puteți doar să folosiți o soluție pe care o aveți în casă pentru a realiza ultimul pas de curățare.

Sfaturi pentru o curățare eficientă a cuptorului

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Există și câteva sfaturi care te pot ajuta să cureți cuptorul ușor, fără să lași urme pe anumite suprafețe, ci mai degrabă să îți ușurezi munca. Utilizați un burete sau o perie de exfoliere pentru pete mai dure sau depozite de grăsime aflate în colțuri în care ajungeți cu greu. Grăsimea de pe părțile laterale ale cuptorului va începe să curgă odată cu aburul care începe să acționeze asupra ei. Închideți tot timpul ușa cuptorului în momentul în care doriți să realizați o astfel de curățare, pentru ca temperatura să se păstreze cât mai ridicată. Curățarea cuptorului și intervalul de timp în care trebuie făcută curățenia este strict alegerea personală, dar cei care își doresc să îl păstreze tot timpul curat și să muncească mai puțin, fără să lase ca murdăria să se adune mult timp, îl poți șterge cel puțin o dată pe săptămână. Procedura cu abur va face față în funcție de cât de murdar este cuptorul vostru și acum cât timp ați realizat o curățare profundă. Cu cât cuptorul  este curățat mai des, cu atât este mai ușor să îl păstrați curat, iar în momentul în care uleiul a căzut din vas în anumite zone, cel mai bine ar fi să așteptați ca acesta să se răcească și să îl ștergeți imediat cu o lavetă, pentru a nu deveni solid și a fi foarte greu de îndepărtat.

Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorulCitește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies