Truc uimitor pentru gospodine. Cum păstrezi uleiul din tigaie limpede pentru o perioadă lungă de timp


De obicei, după ce ai terminat de gătit, unii specialiști sunt de părere că uleiul din tigaie se poate refolosi de maximum încă două sau trei ori, atâta timp cât acesta a fost filtrat de impurități. Iată care este trucul uimitor care te ajută să păstrezi uleiul limpede pentru o perioadă lungă de timp.


In articol:

După ce ai prăjit cartofi, carne, chiftele sau alte alimente, uleiul din tigaie trebuie filtrat, dacă îți dorești să îl refolosești pentru o a doua rundă de gătit.

Specialiștii sunt de părere că uleiul în care au fost prăjite anumite produse din carne, trebuie folosit pentru aceeași categorie de produse, precum chiftele, fripturi și multe alte produse de origine animală.

De obicei, se recomandă să se folosească uleiul de floarea soarelui sau cel de porumb, pentru a prăji produsele de origine animală. În momentul în care ai terminat preparatul, uleiul trebuie filtrat, iar apoi păstrat la rece, până în momentul în care îl vei refolosi.

Dacă este vorba de prăjirea unor legume, uleiul se poate refolosi pentru a frige legume de 3 sau 4 ori și trebuie filtrat după fiecare refolosire.

Cum păstrezi uleiul din tigaie limpede pentru o perioadă lungă de timp

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde. Rezultatul este unul uimitor

Cum filtrezi uleiul din tigaie pentru a putea fi refolosit 

Dacă nu știi cu ce poți filtra uleiul din tigaie, aici ai răspunsul. Trebuie să îl treci printr-un tifon, care ulterior, va absorbi impuritățile, negreala și toate resturile de la prăjeală.

Uleiul se va pune într-o cratiță curate, unde se vor prăji mai multe felii groase de cartofi.

În momentul în care prăjești alimente trebuie să fii foarte atent, deoarece uleiul poate sari pe tine și îți poate lăsa semne vizibile.

Motivul principal pentru care uleiul sare din tigaie este pentru că lichidul conține apă.

Internauții au descoperit un truc, care te va ajuta de fiecare dată când prăjești carne, cartofi sau clătite. Tot ce trebuie să faci este să presari sarea pe care o pui în bucate.

Dacă îți dorești ca uleiul încins să nu păteze pereții, aragazul sau, mai rău, pielea ta, atunci trebuie să presari puțin din solniță și lucrurile se rezolvă. Sarea trebuie pusă atunci când uleiul începe să se încingă.

Citeste si: Cu ce asortezi pantalonii de piele

Citeste si: De ce să pui ceapa în congelator înainte de a o găti. Trucul pe care trebuie să îl încerci


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde. Rezultatul este unul uimitor

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Trucul pentru a decoji mai rapid ouăle. Care este alimentul care te poate ajuta

Trucul care îi ajută pe șoferi să economisească bani. Ce trebuie să facă cu rezervorul mașinii

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri