Trei sfaturi ca sa ramai insarcinata mai repede


Daca iti doresti sa ramai insarcinata a venit timpul sa faci niste schimbari majore in viata ta. Iata trei sfaturi pe care le poti lua in considerare daca vrei sa ramai insarcinata cat mai repede.

1. Foloseşte-te de metoda calendarului.

Poate pare o metodă învechită, dar să ştii că este foarte folositoare. Poţi folosi această metodă doar dacă ai cicluri regulate, deoarece poţi şti care sunt zilele tale fertile. Ovulaţia este cu 14 zile înainte de data următorului ciclu, doar dacă ciclul tău este de 28 de zile. Sarcina va apărea atunci când ovulul a fost fecundat de către spermatozoid, doar în zilele de fertilitate din jurul momentului ovulaţiei: cu 3 - 4 zile înainte sau 1-2 zile după aceasta.

2. Mergi la medic.

Înainte de a te gândi când este timpul ideal pentru a concepe un copil ar trebui să mergi la un medic. Medicul ginecolog se va asigura că eşti într-o stare bună de sănătate şi că nimic nu va putea împiedica sarcina. Poţi rămâne însărcinată mult mai repede dacă organismul tău este sănătos şi nu există infecţii netratate. Vitaminele prenatale sunt de asemenea foarte folositoare, dar nu le lua pentru că ţi-a spus cineva de ele. Consultă-te cu medicul, fă analizele recomandate şi abia apoi îi poţi cere să îţi prescrie vitamine care să îţi ajute sistemul imunitar.

3. Renunţă la alcool şi fumat.


Chiar dacă ţie ţi se par normale aceste cerinţe, sunt multe femei care nu ţin cont de ele. Atât alcoolul cât şi fumatul afectează fertilitatea. Dacă eşti deja însărcinată atunci trebuie să te gândeşti şi la bebeluşul pe care îl porţi. Un stil de viaţă sănătos te va ajuta în conceperea unui copil. În cazul femeilor, tutunul afectează sistemul reproducător care poate duce spre infertilitate sau către o fertilitate extrem de scăzută. Poate ţi se va părea o decizie imposibilă de luat, dar trebuie să te gândeşti foarte bine ce îţi doreşti mai mult: un copil sau să poţi fuma în continuare?

Sursa: bebe.ro


Citește și:

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri