Tratamentul si prevenirea infectiilor urinare


Infectiile tractului urinar necomplicate sunt tratate cu antibiotice, iar tratamentul se face acasa, fiind asociat cu aport mare de lichide.

Daca infectia este severa, implicand si rinichii, sau daca este complicata de alti factori, spitalizarea poate fi necesara. La femeile insarcinate, tratamentul protejeaza si copilul.

Durata tratamentului variaza in functie de tipul infectiei. Medicul va lua in considerare urmatoarele:
- Femeile care au infectii necomplicate la vezica pot lua antibiotice timp de 3 zile.
- Femeile cu infectia vezicii recidivanta pot lua antibiotice timp de 2-6 saptamani, urmate de terapie preventiva cu antibiotice.
- Infectiile rinichilor, pielonefritele, sunt tratate cu antibiotice o perioada mai lunga de timp. In functie de severitatea infectiei, spitalizarea poate fi necesara sau nu.
- Femeile insarcinate, cei cu diabet, cei cu un sistem imunitar slabit si batranii pot avea nevoie de tratament special pentru infectiile tractului urinar. Femeile insarcinate care au infectii ale tractului urinar cauzate de infectii cu streptococ de grup B ar trebui tratate cu antibiotice.
-  Barbatii au rareori infectii ale tractului urinar. Tratamentul presupune 1-2 saptamani de antibiotice. Teste suplimentare si tratament pentru prostatita si boli cu transmitere sexuala, cum sunt chlamidia si gonoreea, pot fi necesare in special daca infectiile tractului urinar apar in mod repetat.
- Copiii cu infectii ale tractului urinar au nevoie de tratament prompt, pentru a preveni afectarea rinichilor. Ei pot face terapie preventiva cu antibiotice mai mult timp (cel putin sase luni sau pana la adolescenta) dupa tratamentul initial, daca sunt probleme structurale, care cresc riscul infectiilor aditionale, cum este refluxul vezico-ureteral.

Sursa: realitatea.net


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri