Tratament eficient contra unor tipuri agresive de cancer


Tratament eficient contra unor tipuri agresive de cancer

Bifosfonatii, administrati ca tratament de baza pentru prevenirea si tratarea osteoporozei, sunt eficienti si impotriva anumitor tipuri agresive de cancer pulmonar, mamar si de colon, potrivit unor experimente efectuate pe soareci si pe celule umane, ale caror rezultate au fost prezentate luni.

Bifosfonatii blocheaza in aceste cancere actiunea proteinelor- denumite receptori ai factorului de crestere epidermica (HER)- care, de obicei, accelereaza proliferarea celulelor canceroase, informeaza AFP.

Aceste caracteristici anticancer ale bifosfonatilor, comercializati si sub denumirile Fosamax si Zometa, au fost deja observate la femeile diagnosticate cu cancer mamar.

Medicii au observat, de asemenea, ca pacientii care luau bifosfonati pe cale orala pentru tratarea osteoporozei prezentau o incidenta mai scazuta de cancer la colon si mamar, demonstrand virtutile preventive ale acestui tratament.

"Studiul nostru a evidentiat un mecanism care ar putea sa permita folosirea bifosfonatilor in tratarea si prevenirea unui numar mare de cancere pulmonare, mamare si de colon, a caror agresivitate este alimentata de receptorii HER", explica profesorul Mone Zaidi, profesor la Facultatea de medicina Mount Sinai din New York, membra a echipei internationale care a realizat acest studiu, aparut in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Daca testele clinice confirma efectele anticancer ale bifosfonatilor, aceste medicamente ar putea fi utilizate foarte repede in spitale, intrucat sunt deja aprobate de Agentia americana pentru medicamente (FDA).

Bifosfonatii ar putea reprezenta un aport consistent in arsenalul terapeutic impotriva cancerelor de plaman, de colon si de san. Pacientii diagnosticati cu aceste trei tipuri de cancer sunt purtatori ai acestei gene in 30%, 90% respectiv 20% din cazuri.


Sursa: www.descopera.ro


Abonează-te pe

Citește și:

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

CITEȘTE: 4 modele de tunsori pentru fața rotundă. Ce ți se potrivește și ce nu

ARMIN NICOARĂ: Cine este celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, boală, cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri