Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste


Dragobete 2020! Astăzi se sărbătorește iubirea, așa că dacă vrei să ai noroc în dragoste, trebuie să respecți anumite tradiții și obiceiuri.


In articol:

Dragobetele sunt sărbătoarea iubirii la români și impun un anumit set de reguli pe care trebuie să le respecți, dacă vrei să ai parte de iubire.

Dragobete este considerat zeul iubirii și al fericirii, încă din Antichitate, preluat de la poporul dacilor și devenit protectorul cuplurilor tinere. Legendele spun că Dragobete era fiul Babei Dochia și că acesta era un tânăr foarte frumos, care avea obiceiul de a seduce femeile. Astăzi îl prăznuim pe Dragobete, cel care reprezintă simbolul dragostei la noi, la români.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Dragobete 2020. Ziua de 24 Februarie are o însemnătate specială!

Simbolul acestei zile, este unul cu valențe multiple. Chiar dacă de Dragobete se sărbătoresc cuplurile tinere, iubirea și fericirea, ziua de 24 februarie este, de asemenea, un nou început. Se consideră că astăzi se termină iarna și începe anotimpul primăverii, fiind momentul în care natura se dezmorțește și prinde iar contur. Mai mult decât atât, va începe Postul Paștelui, moment în care oamenii renunță la plăcerile lumești și trupești, pentru o întoarcere către sine, către introspecție și Divinitate.

Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste
Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste

Ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste?

De Dragobete 2020 se spune că nu este bine să cumperi animale, deoarece se sărbătorește, pe lângă iubire, și revenirea la viață a naturii. De asemenea, dacă vei coase, spăla sau călca, se crede din popor că vei atrage furia zeului Dragobete, motiv pentru care ai voie doar să faci curățenie în casă, pentru a avea parte de spor și iubire în noul anotimp.

Totodată, de Dragobete, trebuie să atingi un bărbat, pentru a avea parte de noroc până în anul următor, de Dragobete. Astăzi este o zi cu prilej de petrecere, pentru că datina spune că pe 24 Februarie trebuie să te simți bine, să fii fericit, și să nu uităm de celebra zicală, „Azi e Dragobetele, se sărută fetele.”

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Ce NU se dă de pomană? Este MARE PĂCAT!

Ce tradiții e bine să respecți de Dragobete

În zonele rurale, în care obiceiurile și tradițiile se păstrează, în ziua de Dragobete, fetele trebuie să se gătească și să-și pună cele mai frumoase straie, pentru a culege primele flori din an. De asemenea, astăzi se cumpără flori, pe care le vom agăța la icoane. Se spune că acest gest ajută femeile să rămână tinere și curate la suflet. De asemenea, dacă vezi pupăza în ziua de Dragobete, vei avea parte de noroc tot anul, în timp ce, dacă vei vedea o pereche de păsări, vei fi iubită mereu. Se spune că dacă în dimineața zilei de Dragobete 2020 aduni zăpadă pe care o topești, și te speli cu ea pe față și pe păr, în accepțiunea bărbatului pe care îl iubești vei deveni mai frumoasă și îi vei lua mințile.

Dragobete 2020. Dacă ești singură în ziua de 24 februarie, dar visezi cu ochii deschiși la un bărbat de care ești îndrăgostită, trebuie să îi spui pentru că tradițiile spun că Dragobete îl va ajuta să se îndrăgostească de tine. Dacă te numeri printre femeile fericite și ești împreună cu bărbatul pe care îl iubești, trebuie să vă vedeți câtuși de puțin, pentru că se spune că veți fi împreună tot anul și veți avea parte de fericire și dragoste din belșug.

Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste
Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2020. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vrei să ai noroc în dragoste

Citeste si: Sărutul sub vâsc de Revelion! Semnificaţia acestei tradiţii foarte vechi!


Abonează-te pe

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

2022: Tradiții și obiceiuri de Bobotează. Ce nu ai voie să faci, este COMPLET INTERZIS

Ce NU ai voie să faci în seara de Ajun! Tradiții și obiceiuri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri