Totul despre singurătatea în doi. ”Între noi nu se mai întâmplă schimb de emoție, de energie, noi nu mai avem un viitor împreună.”


Există o cale lungă până a se ajunge la singurătatea în doi, însă, din nefericire, multe cupluri ajung în această situație. Partenerii de viață trebuie să conștientizeze faptul că relația reprezintă un organism viu, care se schimbă în mod constant, odată cu aceștia.


In articol:

Ana Maria Ducuță, consilier relațional, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbit despre singurătatea în doi.

Cum se ajunge la singurătatea în doi

Un cuplu poate ajunge la singurătatea în doi din mai multe cauze, precum deteriorarea comunicării, care este foarte importantă și care consolidează relația și încrederea, sau ignorarea nevoilor partenerului de viață.

De cele mai multe ori, persoanele sunt de părere că, dacă se află într-o relație, lucrurile vor funcționa de la sine, și nu vor mai fi interesați în a investi timp, încredere, eforturi sau energie. Unele cupluri care au ajuns în postura de a deveni părinți ajung să colaboreze doar pentru lucrurile administrative, pentru copii, iar în rest ajung să aibă viața proprie de distracții, plăceri și grupuri de prieteni.

Citește și: Totul despre infidelitate. Care sunt primele semne care trebuie să-ți de bănuit?

Totul despre singurătatea în doi

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Reguli de comunicare în relația de cuplu

O persoană se poate simți singură într-o relație în momentul în care se simte mai singură decât cu propria persoană. Această situație cu care multe cupluri se confruntă, apare în momentul în care partenerul nu mai comunică în mod eficient, manifestă o formă de abuz mai ușoară sau mai gravă, sau care este în relație fizic, nu și emoțional.

Dacă partenerul nu mai este prezent emoțional în relație, va exista o lipsă de comunicare, de emoții și de energii. Astfel, nu vor mai exista planuri de viitor, partenerii vor împarți doar un trecut împreună.

“Eu pot in cuplu să mă simt mai singur decât atunci când sunt singur eu cu mine, tocmai pentru că cineva care nu comunică cu mine, care poate că manifestă o formă de abuz, mai ușor sau mai grav, sau care poate este fizic acolo, avem copii de crescut, ne vedem în fiecare zi, avem o istorie bogată acolo, dar din punct de vedere emoțional acel om nu îmi mai comunica mie nimic, între noi nu se mai întâmplă schimb de emoție, de energie, noi nu mai avem un viitor împreună, ci avem doar un trecut împreună și suntem în relație datorită trecutului”, a spus specialista.

Totodată, o persoană poate deveni mai distantă, mai rece față de partener, dacă există o relație extraconjugală la mijloc. În această situație, persoana în cauză nu va mai avea aceeași iubire de oferit, același interes reciproc față de partener.

“De obicei, singurătatea în doi este mult mai perfidă, mai perversă decât ne-am imagina. Un om poate să devină rece față de celălalt pentru că are o relație extraconjugală, iar acel om nu mai are aceeași iubire sau același interes față de partener sau de copii. Singurătatea în doi poate distruge chiar relația intre ei și copil”, a precizat ea.

Citește și: Sfaturi despre cum să ne alegem partenerul de viață potrivit. ,,Există în mintea noastră”

Totul despre singurătatea în doi

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să începem conexiunea cu noul partener. “O relație trebuie coordonată la fel de bine precum un business.”

Cum se poate salva relația

În cazul în care partenerii își doresc să salveze relația, va trebui să existe o colaborare pentru a schimba lucrurile. Astfel, se vor simți împliniți și se vor ajuta reciproc să se dezvolte. Legătura celor doi nu va mai reprezenta doar o obligație, ci o bucurie. Dacă din diverse motive unul dintre parteneri ignoră eforturile depuse, va fi foarte dificil ca lucrurile să se reconstruiască. Dacă partenerul nu dorește să facă niciun fel de efort pentru schimbare, sau dacă unul sau ambii cred că ar fi mai fericiți de unii singuri, atunci despărțirea va reprezenta cea mai înțeleaptă soluție. Este necesar ca fiecare persoană să fie conștientă de existența unor probleme de cuplu, și să se gândească dacă doresc să depună eforturi pentru continuarea relației sau nu. 

“Dacă tu vrei să salvezi relația poți să faci ceva. Ca să ajungem la concluzia de singurătate în doi, omul ăla trebuie să vrea de la relație mai mult decât convenție”, a încheiat ea.

Citește și: Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

Totul despre singurătatea în doi

[Sursa foto: freepik]

Citește și: De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”


Abonează-te pe

Citește și:

Reguli de comunicare în relația de cuplu

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Sfaturi despre cum să ne alegem partenerul de viață potrivit. ,,Există în mintea noastră”

Sunteți într-o relație nepotrivită? Cum putem atrage dragostea?


DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
O veveriţă a fost găsită aproape îngheţată, pe un drum din Mediaş. Ce a făcut un sibian care a găsit-o?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri