Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos şi aspectuos!


Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate atinge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfecta pentru acasă.


In articol:

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate atinge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfecta pentru acasă, prin frunzele sale mari, estetice și decorative. Aduce culoare și bucurie oricărui ambient și dă o notă arhitecturală deosebită încăperii, prin aspectul său de copac adult.

Când este cultivat ca plantă de apartament, acesta se adaptează condițiilor de mediu, iar înălțimea sa nu depășește 3 metri. Iubește lumina, fără însă ca razele solare să cadă direct pe frunzele acestuia.

Se spune despre ficus că este bine să fie crescut ca plantă de interior deoarece purifică aerul din încăpere, fiind eficient în îndepărtarea formaldehidelor.

Citeste si: Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera

Totul despre ficusul – sfaturi pentru un arbore sănătos
Totul despre ficusul – sfaturi pentru un arbore sănătos

Cele mai cultivate specii

Conform specialistului Florin Toma, ficusul reunește un număr de circa 800 de specii lemnoase, arbuști sau liane, care sunt originare din pădurile tropicale și subtropicale ale lumii. Printre cele mai cunoscute specii care sunt cultivate drept plante de interior se numără:

  • Specia Ficus australis
  • Specia Ficus benjamina
  • Specia Ficus diversifolia
  • Specia Ficus elastica
  • Specia Ficus lyrata

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Dintre speciile menționate, specia Ficus benjamina este cea mai cultivată. Planta are port arboricol, având o coroana bine ramnificata. Lăstarii acesteia sunt subțiri și au epiderma alb-cenușie. Frunzele sunt de un colorit verde intens sau verde amestecat cu alb-crem, oval-eliptice, lungi de 5-13 cm și lucioase.

Ficușii sunt plante de sera caldă și umedă, iar temperaturile preferate de aceștia sunt de 18-22 grade pe timpul sezonului cald și de 12-14 grade pe timpul iernii.

Ficușii sunt sensibili la oscilațiile bruște de temperatură, precum și la curenții reci de aer și nu suportă soarele direct, deşi au nevoie de multă lumină.

În privința udatului, pământul trebuie menținut permanent reavăn, iar frunzele ficusului trebuie pulverizate cu apă în mod constant, pentru menținerea umidității aerului din jurul acestora. Iarna, ficușii trebuie udați mai rar, până la punctul în care pământul trebuie lasat să se usuce ușor între udări.

Pământul în care acesta trebuie plantat este recomandat să fie fertil, foarte bine drenat și bogat în humus, cu un pH ușor acid.

Citeste si: Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Totul despre ficusul
Totul despre ficusul

Sfaturi pentru îngrijirea ficusului

Totul despre ficus – sfaturi pentru un arbore sănătos! Conform specialiștilor, principala atenție care trebuie acordata în îngrijirea ficusului constă în asigurarea factorilor de mediu specifici originii lor, astfel încât să se întrunească exigentele speciei. Spațiul trebuie aerisit constant, dar trebuie avută grijă să nu oscileze brusc temperatura, să nu apară curenți reci de aer și nici uscăciune atmosferică. Pe perioada primăverii se pot efectua tăieri de formă, iar pe perioada verii, ficușii trebuie fertilizați cu îngrășământ specific odată la 2 săptămâni. Aceștia trebuie de asemenea transplantați odată cu creșterea lor în înălțime, după caz.

Prețul unui ficus pornește de la 50 de lei și poate ajunge până la prețul de 200 de lei, în funcție de specia aleasă pentru achiziție, cât și de dimensiunea acestuia.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

El este IUBITUL Andreei Mantea! S-au cunoscut pe platoul de filmare

De ce vor zodiile să ia o pauză în relație. Care sunt motivele lor

Mama Geta a fost fotografiată în timp ce avea grijă de nepoțică! Imagini emoţionante

PORTRET: Cine este Christina Ich, supranumită Angelina Jolie de România

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Coafuri simple pentru plajă. Cum să îți prinzi părul în zilele de vacanță petrecute la malul marii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri