Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos


Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate ajunge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfectă pentru acasă, prin frunzele sale mari, estetice și decorative.


In articol:

Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos!  Ficusul este un arbore în adevăratul sens al cuvântului, care poate ajunge până la 30 de metri înălțime. Este planta perfectă pentru acasă, prin frunzele sale mari, estetice și decorative.

Aduce culoare și bucurie oricărui ambient și dă o notă arhitecturală deosebită încăperii, prin aspectul său de copac adult. Când este cultivat ca plantă de apartament, ficusul se adaptează condițiilor de mediu, iar înălțimea să nu depășește 3 metri.

Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos! 
Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos! 

Iubește lumina, fără însă ca razele solare să cadă direct pe frunzele acestuia. Se spune despre ficus că este bine să fie crescut ca plantă de interior deoarece purifică aerul din încăpere, fiind eficient în îndepărtarea formaldehidelor.

Citeste si: Cum să îngrijești un perete vertical din ferigi și mușchi? Cele mai bune sfaturi!

Conform specialistului Florin Toma, ficusul reunește un număr de circa 800 de specii lemnoase, arbuști sau liane, care sunt originare din pădurile tropicale și subtropicale ale lumii. Printre cele mai cunoscute specii care sunt cultivate drept plante de interior se numără:

- Specia Ficus australis

- Specia Ficus benjamina

- Specia Ficus diversifolia

- Specia Ficus elastica

- Specia Ficus lyrata

Dintre speciile menționate, specia Ficus benjamina este cea mai cultivată. Planta are port arboricol, având o coroană bine ramnificata. Lăstarii acesteia sunt subțiri și au epiderma alb-cenușie. Frunzele sunt de un colorit verde intens sau verde amestecat cu alb-crem, oval-eliptice, lungi de 5-13 cm și lucioase.

Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos!  Ficușii sunt plante de sera caldă și umedă, iar temperaturile preferate de aceștia sunt de 18-22 grade pe timpul sezonului cald și de 12-14 grade pe timpul iernii. Ficușii sunt sensibili la oscilațiile bruște de temperatură, precum și la curenții reci de aer și nu suportă soarele direct, desi au nevoie de multă lumină.

În privința udatului, pământul trebuie menținut permanent umed, iar frunzele ficusului trebuie pulverizate cu apă în mod constant, pentru menținerea umidității aerului din jurul acestora. Iarna, ficușii trebuie udați mai rar, până la punctul în care pământul trebuie lăsat să se usuce ușor intre udări.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Pământul în care acesta trebuie plantat este recomandat să fie fertil, foarte bine drenat și bogat în humus, cu un pH ușor acid.

Totul despre ficus
Totul despre ficus

Sfaturi pentru îngrijirea ficusului

Conform specialiștilor, principala atenție care trebuie acordata în îngrijirea ficusului constă în asigurarea factorilor de mediu specifici originii lor, astfel încât să se întrunească exigentele speciei.

Spațiul trebuie aerisit constant, dar trebuie avuta grijă să nu oscileze brusc temperatura, să nu apară curenți reci de aer și nici uscăciune atmosferica. Pe perioada primăverii se pot efectua tăieri de formă, iar pe perioada verii, ficușii trebuie fertilizați cu îngrășământ specific odată la 2 săptămâni. Aceștia trebuie de asemenea transplantați odată cu creșterea lor în înălțime, după caz.

Cât costa un ficus

Prețul unui ficus pornește de la 100 de lei și poate ajunge și până la 500 de lei, prețul fiind dictat de dimensiunea plantei, cât și de unitatea comercială din care este achiziționat.

Totul despre ficus. Cum să crești un arbore sănătos!  Știați că dacă tai o frunza de ficus, din ea curge un lichid care seamănă cu laptele? Este, de fapt o substanță toxica care poate afecta copii și animalele de companie, motiv pentru care, desi estetic și decorativ, ficusul nu ar trebui ținut în orice încăpere. Mare atenție cu animalele de companie, să nu cumva să roada frunzele acestuia.


Abonează-te pe

Citește și:

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Horoscop zilnic, vineri 25 iunie 2021. Află ce zodie face planuri de vacanță!

Vrei să activezi în comerțul electronic? Profita de oferte de pret la magazin online

Oferă surprize de neuitat cu aranjamentele takeaflower.ro !

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri