Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”


Enterocolita este o boală infecțioasă cel mai frecvent dată de anumite virusuri bacterii, fungi și uneori chiar și de paraziți și poate afecta toate grupele de vârstă. Afecțiunea se manifestă destul de dur, iar cel mai des prin crampe intestinale, vărsături și diaree.


In articol:

Enterocolita este o afecțiune  întâlnită atât la copii, cât și la adulți și se manifestă destul de agresiv, prin crampe intestinale, vărsături și diaree. Dacă ne dorim să ne ferim de aceasta, ar trebui să avem foarte mare grijă la alimentație și să ne spălăm foarte bine pe mâini.

Doamna doctor,

Cristina Prefac, a vorbit despre enterocolita la copii și despre atenția pe care părinții trebuie să o aibă asupra lor, dar și asupra alimentației și a spălatului pe mâini.

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Totul despre enterocolita la copii

Totul despre enterocolita la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Care sunt problemele glandei tiroide la copii. „Apare la naștere”

Totul despre enterocolita la copii

Doamna doctor Cristina Prefac, medic specialist boli infecțioase, a vorbit, în cadrul emisiunii ,,Dimineața cu noi”, despre enterocolita la copii. Ea a spus că, atunci când este vorba de mâncare, ar trebui să mâncăm totul foarte bine preparat, începând cu pește, crustacee, carne, iar fructele să fie foarte bine spălate. De obicei, vârstele extreme sunt mai afectate decât media de vârstă.

,,Enterocolita este o boală infecțioasă cel mai frecvent dată de anumite virusuri bacterii fungi și uneori chiar de paraziți poate să afecteze toate grupele de vârstă, dar cel mai frecvent  se află printre copiii de grădiniță și școală, vârstă școlară, în colectivitate și în azilele de bătrâni, vârstele extreme sunt un pic mai afectate decât media de vârstă. Când vorbim despre mâncare ar trebui să mâncăm totul foarte bine preparat începând cu pește, crustacee, carne, să spălăm foarte bine fructele și legumele, și cel mai important este sa ne spălam foarte bine pe mâini, cu apa si săpun, rămân sfinte, in ceea ce privește prevenția bolilor cu transmite fecal-orala, pentru ca din cauza lipsei igienei ne putem contamina si putem sa facem aceasta boala, manifestata, in special la copii mici, febra, greata, vărsături si poate să evolueze foarte sever, deoarece ei se deshidratează foarte repede”, a declarat doctorul   specialist.

Ea a mai spus că este foarte important să urmărim la copiii, dacă încep să verse și să avem în casă, în mod permanent, seruri de rehidratare, să încercăm să îi hidratăm, cu guri mici, pentru a nu le reprovoca vărsăturile. Dacă acest lucru nu va funcționa, ei vor fi apatici, vor refuza complet apa, mâncarea și vor fi foarte somnolenți, iar atunci este important să fie văzut de un medic cât de repede se poate.

,,Este foarte important sa urmărim copiii, daca încep sa verse, sa aibă diaree, sa avem in permanenta in casa seruri de rehidratare, sa încercam sa hidratam, cu guri mici, apa putina, dar frecvent, sa nu le provocam vărsăturile, dar sa încercam sa ii rehidratam. Daca acest lucru nu funcționează, ei sunt apatici, refuza complet alimentația, refuza apa, sunt somnolenți, atunci obligatoriu trebuie sa ne adresam unui medic”, a spus doctorul.

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Totul despre enterocolita la copii

Totul despre enterocolita la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Călin Doboş a murit! Medicul estetician al vedetelor a trecut în nefiinţă!

Ce a mai declarat Cristina Prefac despre enterocolită

Doamna doctor Cristina Prerfac a mai spus că enterocolita se transmite părinților prin aceeași metodă, dar dacă igiena lor este una riguroasă, iar spălarea pe mâini este una frecventă cu apă și săpun, lucrurile sunt în siguranță și este mai puțin probabil să se transmită.

,,Se transmite și părinților prin aceleași metode dar dacă ei au igienă riguroasă prin spălarea mâinilor cu apa si săpun, spălarea obiectelor care sunt in preajma copilului, începând cu haine, lenjerii de pat, se spala si copiii pe mâini, atunci lucrurile sunt in siguranță”, a mai spus doctorul.

Pentru a vă păstra în siguranță, atât voi, cât și copiii dumneavoastră, este important să aveți foarte mare grijă la alimentație și la sănătate. Spălatul pe mâini este foarte important și este indicat să faceți acest lucru de fiecare dată când veniți din orice loc, deoarece bacteriile sunt la orice pas, iar în felul acesta, veți sta departe de multe afecțiuni.

Citeste si: Ce se întâmplă cu tine când nu dormi zile întregi

Totul despre enterocolita la copii

Totul despre enterocolita la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce trebuie să știți despre consumul de băuturi alcoolice?


Abonează-te pe

Citește și:

Care sunt problemele glandei tiroide la copii. „Apare la naștere”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este Marinela Mavrodin. „Nu am exagerat cu nimic”

Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri