Care sunt problemele glandei tiroide la copii. „Apare la naștere”


Tiroida este o glandă foarte importantă ce face parte din organism, are formă de fluture și se situează în partea din față a gâtului și are rolul de a secreta hormoni importanți.


In articol:

Hipotiroidismul la copii, apare, în general, atunci când există afecțiuni în familie, iar copiii ai căror părinți, frați sau bunici, suferă de această afecțiune tiroidiană, au un risc mult mai mare de a dezvolta-o.

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: De ce te lovește copilul tău. ”Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul.”

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

Hormonii tiroidieni funcționează în tot organismul și reglează metabolismul, creșterea, dezvoltarea sau temperatura corporală.

Bogdan Pascu, medic endocrinolog pediatru, a vorbit, în cadrul emisiunii „Dimineața cu noi”, despre glanda tiroida la copii și despre problemele care pot apărea.

Medicul a declarat că este normal pentru un copil să aibă glandă, deoarece toți o avem și este extrem de importantă, iar dacă nu am avea-o ar fi o problemă, deoarece se numește hipotiroidism congenital și apare la naștere.

,,E normal să aibă glandă copilul este normal să avem această glandă tiroidă extrem de importantă, iar dacă nu am avea o ar fi o problemă, deoarece asta se numește hipotiroidism congenital, el apare la naștere

si se caracterizează, de obicei, prin absenta acestei glande, ceea ce este o urgentă medicala, o urgentă pentru pediatru si pentru endocrinolog si pentru oricine reușește să depisteze cat mai rapid si sa instituie un tratament”, a declarat medicul.

El a mai spus că tratamentul nu este simplu, deoarece dăm hormonii tiroidieni, pe care glanda nu o secretă, iar noi dăm hormonii foarte importanți pentru dezvoltarea copilului.

 ,,Tratamentul este unul simplu, dam hormonii tiroidieni, pe care aceasta glanda, care nu exista in cazul acestor copii, nu o secretă si atunci noi dam din exterior hormonii tiroidieni extrem de importanți pentru dezvoltarea copilului, atât dezvoltarea fizica, dar mai ales neurocognitiva, extrem de importanți acești hormoni pentru dezvoltarea creierului copilului, este această glandă pe care o au si copiii si adulți si care este importanta in dezvoltarea copilului, in creșterea copilului, in evoluția lui spre adult, sunt multe patologii la copii”, a mai declarat Bogdan Pascu.

Citeste si: Cum să asociem corect vinul cu mâncarea. „Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an!”

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang. ”

Ce a mai declarat medicul despre glanda tiroida

Bogdan Pascu a spus că cele mai importante lucruri pentru părinți reprezintă conștientizarea unor anumite semne pe care prezența hormonilor tiroidieni în exces poate să le aducă. Părinții nu trebuie să se gândească că dacă cel mic se îngrașă, este din cauza glandei tiroide.

 ,,Cele mai importante lucruri pentru părinți reprezinta conștientizarea unor anumite semne pe care prezenta hormonilor tiroidieni in exces, sau lipsa de cele mai multe ori, sau o secreție mai mica de hormoni tiroidei poate sa le aducă.În primul rând nu trebuie să ne gândim că dacă copilul se îngrașă, trend pe care îl avem în momentul de față nu numai național cat și la nivel global, se îngrașă neapărat de la tiroidă. Există într-adevăr o corelație cu îngrășat și tiroidă”, a declarat medicul.

Ba mai mult, de cele mai multe ori, hipotiroidismul, este de fapt un efect, deoarece, în momentul în care copilul se îngrașă sau adultul se îngrașă apare un hipotiroidism, care a determinat creșterea în greutate.

,,De cele mai multe ori, hipotiroidismul, pe care mulți îl percep, sau lipsa de secrețue hormonală tiroidiană ca pe o cauză a obezității sau a îngrășării, este de fapt un efect. În momentul în care copilul se îngrașă sau adultul se îngrașă,  apare un hipotiroidism care a determinat de această creștere în greutate și este practic o reacție inversă și este inversul gândirii noastre nu ne îngrășăm de la tiroidă, practic tiroida se îngrașă de la obezitate”, a mai adăugat acesta.

Medicul a mai spus faptul că la naștere semnele se recunosc destul de greu, iar pentru un părinte panicat este greu să își dea seama, dar odată cu creșterea copilului, începem să îl cunoaștem și să realizăm.

„Care are fi semnele, în primul rând la naștere este destul de complicat, pentru un părinte panicat la primul copil sa își dea seama de niște semne clasice, pe care le identifica de cele mai multe ori un medic pediatru, odată cu nașterea, dar mai târziu, începem sa ne cunoaștem copiii si ne dam seama, in momentul in care un copil nu mai performează, este apatic, este moale, este un copil care nu mai are chef de viata, pare permanent obosit, are anumite dureri, fie articulații, fie de genunchi, are o intoleranță, pe care multi o spun, la căldura sau la frig, depinde de patologie”, a mai adăugat el.

Citeste si: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

Care sunt problemele glandei tiroide la copii

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce trebuie să știți despre consumul de băuturi alcoolice?

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este Denis Hanganu. „Oamenii mă știu și se identifică cu mine”

Cine a fost medicul Călin Doboș. „Rămas bun, prieten drag!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri