Totul despre acidul hialuronic! Află ce poți face folosind acest produs


În ziua de astăzi, acidul hialuronic este deosebit de cunoscut în medicina estetică pentru procedura de volumizare a buzelor.


In articol:

Deși în trecut exista confuzie între ceea ce face acidul hialuronic și botox-ul, în prezent majoritatea pacientelor știu că atunci când vorbim despre umplerea buzelor există o singură soluție.

Ceea ce este important de aflat este că această substanță mai poate fi folosită și pentru alte proceduri destinate feței și nu numai. Dr. Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice din Capitală, spune că datorită capacității sale de hidratare și umplere, acidul hialuronic poate fi folosit pentru: umplerea ridurilor, biorevitalizarea și rejuvenarea pielii de la nivelul feței, gâtului și mâinilor, sau chiar și pentru volumizare corporală.

Cum este ales tipul de acid hialuronic ?

„În primul rând, medicul va stabili un consult în urma căruia va constata care sunt zonele cele mai oportune pentru intervenție. În funcție de anatomia acestor zone, acidul ales va fi mai apos sau mai vâscos. Această proprietate este dată de gradul de „cross-link-are” al acidului: cu cât este mai ridicat, cu atât substanța va fi mai vâscoasă. Cu toate acestea, există zone prin care trec multe vase de sânge, care nu trebuie comprimate cu o substanță dură. De asemenea, în zonele unde pielea este subțire, un produs cu o consistență vâscoasă nu va face decât să genereze o supracorecție, inestetică și nedorită.

Astfel, în regiunea cearcănelor sau unde sunt riduri extrem de fine, se recomandă un produs mai apos, care va genera o umplere discretă și nu se va vedea în exterior.

Citeste si: Cum foloseşti zaţul de cafea în „războiul“ cu celulita. Rezultatele pot fi uimitoare

La nivelul buzelor se poate opta pentru:

- Un produs mai apos în cazul în care pacienta dorește o simplă hidratare, fără a modifica vizibil forma buzelor. Este o procedură extrem de căutată în țări cu clima rece, precum Germania. Se bazează pe capacitatea acidului hialuronic de a atrage apa, prevenind astfel apariția “buzelor crăpate”.

- Un produs de consistență medie, atunci când pacienta vrea ca buzele să prezinte o modificare sesizabilă. Deși la palpare acidul hialuronic se poate simți, acesta nu este pregnant și rezultatul este destul de bine vizibil.

- Un produs de o consistență mai vâscoasă: atunci când se dorește o remanentă maximă a produsului, cu rezultate dintre cele mai evidente. Pentru a menține rezultate estetice și fizionomice, acest tip de acid se poate injecta în cantități mai mici față de cele mai “light”.

Citeste si: 5 obiceiuri zilnice care arată ce fel de persoană ești. Al 4-lea te va da mereu de gol

La nivelul feței:

Din punct de vedere anatomic, față este împărțită în 3 etaje. Cu ajutorul acidului hialuronic, se poate efectua o serie de proceduri numite “liquid facelift”.  Astfel, în urma consultului, medicul va examina ce regiune a feței poate fi injectată și ce anume din aceasta. Rezultatul final se va traduce printr-o față rejuvenată, întinerită. 

 


Citește și:

Adulat de femei, actorul din Sex and the city este acum de nerecunoscut. La 59 de ani starul are o alta infatisare

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Irina Loghin la 80 de ani. A avut o copilărie foarte grea: «La 6 ani, căram lemne din pădure»

Cum să scapi de herpes simplu şi rapid

Horoscop astăzi, sâmbătă 19 septembrie 2020. Săgetătorii au de rezolvat un conflict!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Berna și Philip, întâlnire neașteptată în toiul nopții! Cei doi foști concurenți de la „Puterea Dragostei” s-au împăcat?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri