Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!


Știai că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o produce în interacțiune directă cu soarele, prin piele? Acționează precum un hormon pentru organismul nostru, influențează multe funcții vitale, are un rol important în reglarea metabolismului, creează procesul de mineralizare a oaselor și susține echilibrul în corpul uman și menține sănătatea sistemului imunitar.


In articol:

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos! Știai că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o produce în interacțiune directă cu soarele, prin piele? Acționează precum un hormon pentru organismul nostru, influențează multe funcții vitale, are un rol important în reglarea metabolismului, creează procesul de mineralizare a oaselor și susține echilibrul în corpul uman și menține sănătatea sistemului imunitar.

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!
Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Pentru a obține o doză optimă de vitamina D, indicat este să ne expunem la razele solare în fiecare zi timp de 15 minute. Dar ce facem în sezoanele ploioase și reci, când suntem privați de razele solare?

Deficitul de vitamina D este o problemă care afectează multe persoane în lume. Având în vedere faptul că în sezonul rece este dificil să ne bucurăm de un aport al vitaminei D corespunzător, trebuie să apelăm la soluții alternative pentru a compensa acest aspect.

Citeste si: Cele mai bune vitamine împotriva Covid-19! Previn complicațiile

Cum se manifestă deficitul de vitamina D

Atunci când o persoană se confruntă cu un deficit de vitamina D, aceasta poate experimenta probleme cu vederea, probleme legate de demineralizarea oaselor, probleme dentare, tulburări de somn, oboseală și extenuare, crampe musculare și infecții recurente.

Ce putem face pentru a suplini necesarul de vitamina D

Pentru evitarea carentelor de vitamine și păstrarea unui sistem imunitar puternic, trebuie să păstram o dietă echilibrată, bazată preponderent pe fructe și legume, să facem mișcare în aer liber ori de cate ori avem ocazia, indiferent de natura mișcării, să dormim cât mai mult pentru regenerare și revigorare și, atunci când medicul recomandă în urma unor analize efectuate, să apelăm la un supliment de vitamina D, în special în sezonul rece, atunci când organismul nostru are mare nevoie. Vitamina D3 ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar și susține funcțiile organismului, în special cu privire la sănătatea oaselor și a mușchilor.


Abonează-te pe

Citește și:

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Sfatul zilei de astăzi, duminică 29 noiembrie 2020. Fecioarele iau o decizie radicală

Cum să faci acasă cozonacul Rosenkrantz. Puține gospodine se încumetă

Prima reacție a Biancăi Comănici, după ce Livian a anunțat că s-a despărțit de Florentina: „Puțină atenție nu îmi oferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, atingeri interzise cu o bombă-sexy super celebră în România! Solistul iubește din nou?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri