Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar


Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui. Vremea mohorâtă este compensată astfel de un spectacol cromatic desăvârșit care începe în luna octombrie și rezistă până în luna noiembrie, atunci când frunzele încep ușor ușor să cadă și natura se pregătește pentru iarnă.


In articol:

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar! Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui. Vremea mohorâtă este compensată astfel de un spectacol cromatic desăvârșit care începe în luna octombrie și rezistă până în luna noiembrie, atunci când frunzele încep ușor ușor să cadă și natura se pregătește pentru iarnă.

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar
Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

O floare de toamnă cu proprietăți multiple este echinacea, care ne bucură cu florile sale asemănătoare margaretelor din luna iulie până în luna octombrie. Echinacea este o floare care preferă solul umed, bine drenat și, odată ce a ajuns la maturitate, rezistă perfect atât căldurii de vară, cât și frigului de toamnă.

Pentru proprietățile sale multiple, echinaceea este folosită de mai bine de 300 de ani, în mod special pentru a calma simptomele răcelii. Își are originile în America și s-a răspândit ușor ușor în întreaga lume, ajungând și în Europa.

Citeste si: Galbenele și proprietățile lor. Știai ca vindecă HIV?

Ce este echinaceea?

Echinacea este o plantă perenă care poate atinge o înălțime de până la un metru și 40 de centimetri. Florile sale sunt de culoare rozalie spre roșiatic sau chiar mov, petalele sale fiind distribuite în mod simetric în jurul unui disc central. Echinacea este folosită astăzi în mod special pentru întărirea sistemului imunitar, organismul uman fiind protejat astfel de diverse afecțiuni, inclusiv răceli. Cel mai des echinacea se consumă sub formă de ceai, dar poate fi regăsită în magazinele naturiste și sub formă de pulbere, capsule sau chiar tinctură. Aceasta poate fi consumată într-o cantitate de cel mult 3 căni de ceai pe zi.

Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar
Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar
 

Ce proprietăți nutriționale are echinaceea?

Beneficiile multiple ale plantei echinacea derivă din multitudinea de ingrediente pe care aceasta le conține. Printre ele se numără vitamina A, vitamina E, complexul de vitamine B și minerale precum calciu, potasiu, sodiu și fier. Rădăcina mai conține și alcamide, uleiuri volatile, glico-proteine și flavonoizi. Aceste elemente sunt cele responsabile pentru întărirea sistemului imunitar și refacerea organismului.

Citeste si: Galbenele și proprietățile lor. Știai ca vindecă HIV?

Dacă bei 3 căni pe zi de echinacea o perioadă, te vei bucura de următoarele beneficii:

- Combate răceala, gripa și infecțiile tractului respirator;

- Tratează și previne afecțiunile hepatice;

- Combate infecțiile tractului urinar;

- Tratează afecțiunile bucale;

- Luptă împotriva virusului herpex simplex;

- Vindecă rănile, eczemele și psoriazisul.


Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre viţa de vie! România ocupă locul 5 ca suprafață viticolă în Europa!

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Cum îți faci unghiile cu ojă semi-permanentă acasă. Vei avea o manichiură de invidiat

Horoscopul lunii Noiembrie: află care sunt zodiile care își vor găsi jumătatea în acestă lună!

Marius de la „Puterea Dragostei”, declarații sincere despre despărțirea de Andreea Pirui: „Cererea în căsătorie a fost tot din impuls"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri