Tot ce trebuie să știi despre viţa de vie! România ocupă locul 5 ca suprafață viticolă în Europa!


Iți arătăm în acest articol tot ce trebuie să știi despre cultura viței de vie, astfel încât să ajungi la o producție considerabilă și de bună calitate a strugurilor.  


In articol:

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!  Cultura vitei de vie are o tradiție foarte mare în tara noastră, aceasta datând în urmă cu peste 2500 de ani, existând foarte multe mărturii cu privire la această preocupare a strămoșilor noștri. Aprecierea deosebită față de vin a aparținut geto-dacilor care au avut un interes sporit pentru cultura și dezvoltarea activității.

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!
Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici![Sursa foto: Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!]

Este o cultură cu totul specială și merită o atenție sporită în acest sens. Iți arătăm în acest articol tot ce trebuie să știi despre cultura viței de vie, astfel încât să ajungi la o producție considerabilă și de bună calitate a strugurilor.  

Citeste si: Catina- proprietăți miraculoase și trucuri de creștere

 

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!  Vița de vie (Vitis vinifera L.) face parte din genul Vitis, familia Vitaceae. Conform Institutului National de Statistică din Romania, suprafața cultivată cu viță de vie ocupă cu aproximație 180.000 de hectare, astfel încât Romania ocupă locul 5 ca suprafață viticolă în Europa și locul 6 la producția de struguri și vin.

În tara noastră sunt înregistrate 39 de podgorii. Este o cultură întâlnită atât în Moldova (de exemplu podgoria Odobești, podgoria Panciu, podgoria Iași, podgoria Huși), cât și în Muntenia (de exemplu podgoria Dealu Mare), Dobrogea (de exemplu podgoria Murfatlar), Oltenia (de exemplu podgoria Drăgășani) și Transilvania (de exemplu podgoria Târnave).

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!
Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici![Sursa foto: Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!]

Valoarea nutritivă a strugurilor și a vinului

Tot ce trebuie să știi despre vita de vie! Află chiar aici!  Strugurii și mustul au intre 130 și 250 de grame pe litru zaharuri ușor asimilabile, săruri minerale, acizi organici, substanțe pectice, substanțe

protectoare vascular, enocianină- cu efect tonic. De asemenea, boabele de struguri conțin numeroase vitamine (printer care vitamina A, B1, B2, B6, PP, C) și săruri minerale care ajută la intensificarea circulației sangvine.

Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinelor! Ştiai că reduc grăsimea abdominală?

Vinul, care este apreciat de consumatori pentru gustul, aromași aspectul său deosebite, este recunoscut și pentru efectul său antioxidant, prevenind îmbătrânirea prematură și contribuind la menținerea sănătății creierului uman.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Clejanii, în pragul DIVORȚULUI! Cum a fost surprinsă Viorica la o petrecere privată

Horoscop zilnic sâmbăta, 19 iunie 2021. Află ce zodie semnează un contract important!

Survivor România – 17 iunie 2021. Cine a fost eliminat de la Survivor România. Află 10 curiozităţi pe care nu le știai despre defini

18 iunie 2021 //HOROSCOP ZILNIC// O zodie pleacă în călătorie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El

//4 semne că ai o relație sau o căsnicie nefericită//

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri