Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!


Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee.


In articol:

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee. De la simpla floare din ghiveci, la faimoasele aranjamente florale superb decorate din florării, orhideele rămân preferatele româncelor.

 

Și pe bună dreptate! Pentru iubitoarele de flori, orhideele reprezintă sublimul în materie de plante decorative de interior, atât prin ușurința îngrijirii acestora, cât și pentru diversitatea impresionantă a formelor, mărimii și culorilor.

Cu un număr foarte mare de genuri, orhideele reprezintă, fără îndoială, cea mai numeroasă grupă de plante floricole. Diversitatea mare a acestora le face ușor de integrat în orice decor, de la dormitor până la sufragerie ori balcon, acestea fiind perfecte pe post de cadouri, cât și în aranjamente florale pentru nunți și botezuri.

Citeste si: Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Coloritul lor amplu se potrivește în orice ambient și pot fi considerate florile perfecte pentru apartament și semnifică înainte de orice, eleganță și gingășie.

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!
Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Cate tipuri de orhidee exista

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Din punct de vedere botanic, specialistul Florin Toma împarte orhideele în 3 categorii, respectiv orhidee epifite, terestre sau litofite.

Orhideele epifite sunt cele mai numeroase şi îşi au originea în zonele tropicale şi subtropicale ale globului, acolo unde se fixează pe scoarța arborilor. Orhideele terestre îşi au originea în zonele temperate din aceste areale geografice. Orhideele litofite au potențialul de a crește în soluri stâncoase, foarte sărace.

Florile orhideelor au o alcătuire specială, aceasta constând din 3 sepale identice cu aspect petaloid, 3 petale, două dintre ele fiind identice, iar ce-a de-a treia total deosebită, având forme, mărimi şi culori dintre cele mai spectaculoase.

Citeste si: Catina, regina antioxidantilor. Planta care a revolutionat medicina naturista face miracole pentru organism

Temperatura optima pentru orhidee si luminozitatea

Cum îngrijim orhideele.
Cum îngrijim orhideele.

Îngrijirea orhideelor este foarte uşoară. Ciclul orhideelor implică o perioadă de creştere vegetativă activă şi de înflorire şi o perioadă de repaus, în funcţie de specie. Orhideea poate rezista înflorită pană la 3-6 luni fără niciun fel de problemă.

Dacă i se acordă îngrijirea necesară, ea poate să rămână înflorită permanent.

Necesitățile orhideelor variază în funcţie de specie, acestea fiind rezultatul condiţiilor de mediu din zonele de origine în care plantele s-au format şi au evoluat. Astfel, în funcţie de specie, necesitățile termice se încadrează în intervalul 16–30 °C ziua şi 12–24 °C noaptea pentru sezonul cald, respectiv 13–26 °C ziua şi 10–20 °C noaptea pentru sezonul rece. În raport cu lumina, majoritatea orhideelor sunt foarte pretențioase și iubitoare de lumina, fără însă ca soarele să bată direct pe ele.

Cât costă orhideele

Când vine vorba de udare, orhideele au pretenții moderate. Apa folosită la udat trebuie să aibă un pH ușor acid (6,0–6,5) și să aibă temperatura mediului ambiant. Pământul în care se plantează orhideele trebuie să fie cât se poate de uşor, bine drenat, întrucât acestea au nevoie de un grad de aerație la nivelul rădăcinilor ridicat.

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Prețul unei orhidee variază intre 10 lei și 100 de lei, în funcție de unitatea comerciala din care este achiziționată, precum și în funcție de sortimentul ales.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se prepara corect catina cu miere! Toata lumea face aceasta greseala

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

SOMITATE: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. Data nașterii, căsătorie, copii, divorț, moarte

DESCOPERĂ: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

DESCOPERĂ: Cine a fost Ioana d'Arc. Este „Fecioara de la Orleans” un simplu mit?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

SOMITATE: Cine a fost Maria Tănase. Data nașterii, căsătorie, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri