Tort Ferrero Rocher, cu mascarpone

Tort Ferrero Rocher, cu mascarpone
Tort Ferrero Rocher, cu mascarpone

Acest tort Ferrero Rocher este un desert delicios. Nu necesita mult timp de preparare, iar familia ta il va adora.

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
3 linguri cacao
250 gr zahar
100 ml apa
250 gr faina
100 ml ulei
1 plic praf de copt

Pentru crema:
300 ml smantana pentru frisca
500 gr mascarpone
250 gr alune de padure
4-5 linguri nutella

Pentru sirop:

50 gr zahar
250 ml apa
1/2 lingurita esenta de rom

Mod de preparare:


Alunele le punem intr-o tava si le coacem la 100g timp de aproximativ 15 minute pana se prajesc putin apoi le lasam sa se raceasca, le frecam putin in palma sa se decojeasca, lasam cateva deoparte pentru decor si restul  le zdrobim cu robotul,  nu foarte fin trebuie sa se simta in crema.



Mixam galbenusurile cu 50 ml apa si zaharul pana acesta se topeste. Dizolvam cacao in restul de apa calda si o adaugam la amestecul de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare. Adaugam uleiul si apoi alternativ  faina amestecata cu praful de copt si spuma de albusuri.

Turnam blatul in forma unsa cu putin ulei si tapetata cu grasime si coacem 30-35 de minute la 180g C.
pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Eu dupa 20 min am acoperit cu o folie de aluminiu blatul deoarece mi s-a parut ca incepe sa se arda deasupra, asa ca atentie la el:).

Pana se coace blatul preparam siropul; punem apa la fiert cu zaharul si cand  acesta s-a topit adaugam esenta de rom. Eu as fi preferat sa fac cafea mai slaba indulcita pentru insiropat insa a mancat si Adrian din tort asa ca am preferat varianta cu rom.
Smantana mascarpone o scoatem din frigider cu 30 de minute inainte de a ne apuca de crema
Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca si il taiem in 3.

Pentru crema mixam smantana pana se transforma in frisca. Punem intr-un bol mascarpone, mixam putin si adaugam nutella lingura cu lingura, apoi frisca. La sfarsit adaugam alunele si amestecam usor cu o paleta. Rezulta o crema super buna.
Daca doriti sa ornati cu crema asa cum am facut eu, lasati cateva linguri deoparte inainte de a adauga alunele.

Pe platoul in care urmeaza sa fie tortul asezam inelul de la forma de tort apoi incepem sa asamblam tortul; insiropam prima parte de blat( insiropati bine), apoi punem 1/3 din crema, din nou blat, crema, blat, crema. Bagam tortul la frigider cam 1 ora si apoi ornam cu crema, bomboane ferrero rocher si alune zdrobite.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit trecut prin apa.
Observatii: puteti decora acest tort cu o glazura de ciocolata, frisca.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Andreea Bănică, rolul de părinte celebru pe care îl are pentru copilașii săi? Artista a ales ca în familia sa să dăinuie armonia, indiferent de situație! "N-are cum să reziste, clar!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies