Tort de visine si piscoturi! Rapid si fara coacere

Tort de visine si piscoturi! Rapid si fara coacere

Tortul de visine si piscoturi este absolut delicios! Se face foarte rapid si nu necesita coacere!

Ingrediente pentru blat si crema tort:

250 g piscoturi de sampanie
10 g de gelatina (foite)
170 g de unt
170 g de zahar
300 g de smantana
300 g de iaurt
300 ml frisca lichida
500 g de visine (visine congelate sau proaspete), scriu cei de la PreparateDeVis.ro.

Cheesecake soufflé simplu si rapid. Se prepara din 3 ingrediente in 30 de minute!

Ingrediente pentru sirop tort:

200 ml de lapte
2-3  linguri de zahar

Ingrediente ornat tort:

1 lingura de zahar tos
10-15 visine cu codite sau fara
50-100 g de ciocolata cu lapte

Prajitura "Nebunica" cu budinca, fara coacere! Cea mai rapida si ieftina reteta!

Mod de preparare tort:

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece.

Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca, conform  PreparateDeVis.ro.

Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.

Sursa, sursa foto: PreparateDeVis.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate