Află din rândurile următoare care sunt cele 7 alimente ce oferă mâncării savoare și te ajută să slăbești în mod eficient.
Atunci când vine vorba de încercările eșuate de a ține o dietă, fiecare dintre noi își aduce aminte una dintre cele mai mari probleme: mâncarea nu are gust. Ei bine, atunci când avem un meniu zilnic haotic, bogat în grăsimi nesănătoase și zahăr, este foarte greu să adoptăm un stil de viață sănătos și adesea ni se pare că mâncarea sănătoasă nu are un gust bun. Acest lucru este total greșit deoarece, de fapt, noi nu știm cum să aromatizăm preparatele și cum să le combinăm astfel încât să aibă un gust bun și să ne atingem în
Descoperă din rândurile următoare care sunt cele 7 alimente considerate magice în bucătărie, care sunt foarte versatile, putând fi combinate într-o multitudine de moduri, au un gust foarte bun și te ajută să slăbești într-un mod eficient.
Varza
Varza este un aliment pe care cu siguranță ar trebui să îl introduci pe lista de cumpărături atunci când vrei să îți pregătești meniul pentru săptămâna următoare.
Mai mult decât atât, este accesibilă ca preț și poate fi consumată în numeroase combinații, crudă sau gătită.
Ouă
Ouăle, de asemenea, sunt o opțiune ieftină și versatilă pentru masa ta, care pot fi folosite în o mulțime de combinații, asigurându-ți necesarul zilnic de proteine și grăsimi sănătoase.
Fie că vorbim despre ouă poșate, fierte sau omletă, acestea sunt foarte indicate atât pentru micul-dejun, cât și pentru prânz, deoarece oferă senzația de sațietate și contribuie astfel la procesul de scădere în greutate.
Grăsimi bune
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru a atinge obiectivul dorit în procesul de scădere în greutate, este esențial să ne ferim de grăsimile rele, care nu fac altceva decât să crească nivelul de insulină în corp, și, în schimb, trebuie să adoptăm o alimentație bogată în grăsimi bune pe care le putem folosi adesea la gătit. În această categorie și încadrează uleiul de nucă de cocos și untul, care sunt necesare pentru absorbția vitaminelor solubile în grăsimi.
Ceapă și usturoi
Citește și: Ce alimente să consumi toamna
Ceapa și usturoiul sunt două dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, fiind foarte bogate în vitamine și minerale și foarte versatile, putând fi introduse în aproape orice mâncare. Acestea constituie, de asemenea, o modalitate fără zahăr de a aroma alimentele.
Brânză
Este esențial ca în meniul nostru zilnic să introducem produse lactate fermentate, cum ar fi brânzeturile sau iaurtul grecesc. Acestea sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, contribuind astfel la creșterea sațietății. De asemenea, au un conținut foarte scăzut de lactoză, putând fi consumate chiar și de către cei cu intoleranță.
Căpșune
Citește și: Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă. 5 fructe pe care trebuie să le consumi cu moderație
Căpșunile și în general fructele de pădure sunt unele dintre cele mai bune alimente care îți oferă energie pe întreg parcursul zilei. Acestea conțin foarte puțin zahăr și pot fi adăugate cu ușurință și smoothie sau salată sau pot fi chiar consumate simple.
Condimente
Fiecare dintre noi ar trebui să aibă în propria locuință un sertare de condimente. Bineînțeles că aici nu ne referim la zahăr, dar în ceea ce privește sarea, aceasta trebuie să fie una de calitate, cum ar fi sarea de mare sau sarea roșie, din mentă, salvie și chimen, fiind foarte utilă în procesul de aromatizare al preparatelor din carne roșie.
Astfel, sarea de calitate scoate în evidență aroma mâncării și asigură în același timp echilibrul fluidelor în organism.
Pe lângă sare este esențial ca în sertarul cu condimente să se regăsească și ierburi aromatice, dar și alte condimente, cum ar fi turmericul, chili, chimen, coriandru, praf de usturoi ș.a.
Acestea îmbunătățesc gustul mâncării și fac din orice masă un adevărat deliciu.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.