Top 5 destinații de vacanță sigure în România, pe vreme de pandemie! Unde poți merge fără griji?


Hai să vezi cele mai frumoase 5 locuri din România unde n-ai știut că poți merge chiar și pe timp de pandemie


In articol:

Anul 2020 a venit cu multe schimbări și din punct de vedere al vacanțelor.

Multe rute s-au schimbat, multe bilete de avion s-au anulat, iar acum România pare o destinație mult mai sigură pentru călătorii decât orice altă țară.

Acum când auzim sau vedem anumite locuri din frumoasa noastră patrie, ne dorim cu nerăbdare să putem vizita măcar câteva porțiuni cu munți, păduri sau ape.

Unde poți merge în vacanță în România pe timp de pandemie?

Deși România este plină de locuri pe care am putea să le vizităm de câte ori am dori, iată un top 5 al destinațiilor de vacanță pe care le putem bifa și în vreme de pandemie.

Viscri-Județul Brașov

Satul Viscri din comuna Bunești, Județul Brașov, este așezat în podișul Transilvaniei. Are aproximativ 500 de locuitori și este locația perfectă pentru o vacanță de neuitat.

În acest sat uitat de lume, Viscri, există o biserică ce a fost construita în secolul al XIII-lea. 

Având în vedere așezarea satului, abia prin anul 1500 localitatea a fost notată într-un registru pentru plățile ce trebuiau făcute episcopului.

Ţinând cont că vorbim despre  un sat, pe oamenii din Viscri îi vei găsi întotdeauna la poartă sau cu vacile la păscut, și vei crede, cu siguranță, că ești într-un roman de-al lui Marin Preda.

În Viscri ar fi păcat să petreci doar câteva ore, e ca într-o poveste.

Lacul Sfânta Ana-Județul Harghita

Despre Lacul Sfânta Ana ştim că s-a format doar din precipitații chiar pe fundul craterului unui vulcan stins și anume Ciomatu Mare. Acest lac se află în comuna Tușnad, Județul Harghita și este o rezervație naturală. 

Poate fi vizitat atât vara cât și toamna, deoarece peisajul este unul de vis. Toamna, frunzele viu colorate se văd de parcă ar fi pictate, iar vara n-ai mai vrea să pleci de prin părțile locului, mai ales că poți străbate lacul cu barca sau înot.

locuri de vizitat pe timp de pandemie
România are destinații de vacanță nemaipomenite[Sursa foto: PixaBay]

Delta Dunării

Acest paradis care se află la noi în țară poate fi vizitat de nenumărate ori, căci tot de atâtea ori vom rămâne fără cuvinte. Mai ales pentru oamenii care locuiesc la oraș, această oază de liniște îți încarcă bateriile pentru mai mult timp decât te-ai fi așteptat. Drumul cu barca prin Delta Dunării te va face să trăiești într-un vis din care cu greu vei vrea să te trezești. Având în vedere liniștea care se așterne în acele locuri, întreruptă doar de păsări, vei ști cu singuranță unde să te întorci în următorul concediu.

Cascada Bigăr-Județul Caraș-Severin

Dacă mergi la Cascada Bigăr o să ai impresia că ai ajuns într-un loc de basm. Culoarea apei este de un albastru pe care îl vezi doar uitându-te la cer, iar mușchii de pe stâncă îți dau impresia că ar fi un voal. Nu rata această minune a naturii care se află chiar în țara noastră. 

unde să mergi pe timp de pandemie
o vacanță la munte este întotdeauna o alegere potrivită[Sursa foto: PixaBay]

Munții Șureanu-Județul Alba

Dacă îți dorești să faci și puțină mișcare, dar să vezi și peisaje pe care nu le vei putea admira în alte locuri, poți face un traseu pe Munții Șureanu. Peisajele de acolo te lasă fără cuvinte, iar libertatea pe care o vei simți atunci când vei urca prin pădure nu se compară cu nimic. Dacă vei merge vara, vei putea aduna și fructe de pădure și vei descoperi Iezerul Șureanu, cel mai mare lac aflat pe o suprafață de calcar. Tot în Munții Șureanu se află Poiana Inima, denumire care i-a fost dată deoarece chiar are forma unei inimi.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai inedite daruri de nuntă pe care să le oferi mirilor dacă nu vrei să pui bani în plic

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

Unde poți pleca în vacanta cu 2 copii. Locuri fantastice de neuitat!

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura? Promitem amintiri de neuitat!

Ce mâncăm în vacanță fără să ne întoarcem cu kilograme în plus! Cori Grămescu: 8 din 10 mese să fie sănătoase

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

BERBEC: Horoscop NOIEMBRIE 2021. Nativii Berbec își cunosc sufletul pereche

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri