Ti-e pofta de o tocanita de ciuperci cu masline si verdeturi? Noi iti spunem cum sa-ti iasa delicioasa!


Nu stii ce sa mai gatesti in acest weekend? Iti propunem o reteta de tocanita de ciuperci cu masline si verdeturi. Chef Doru Serban iti spune de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara!

Ingrediente

2 cepe mari
Dafin, cimbru, ulei masline
Sare si piper
Un catel de usturoi
2 morcovi
250 g masline naturale, fara samburi (kalamata)
400 g ciuperci
O cutie suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion (400g)
O legatura verdeata (patrunjel)
O legatura ceapa verde


Mod de preparare


Se caleste ceapa toaca marunt impreuna cu usturoiul, cimbru si dafin, intr-o lingura de ulei la foc foarte mic.
Se presara cu sare si piper.

Se toaca morcovul marunt si se adauga in tocanita, calindu-l si pe aceasta timp de 5-6 minute, apoi se adauga maslinele.

Ciupercile se taie sferturi, se prajesc la foc iute intr-o tigaie separata, iar cand sunt aurii se transfera in tocanita.

Se stinge cu suc de rosii, se drege de sare si piper, apoi se da in cateva clocote.

Se ia de pe foc si se adauga ceapa verde (tocata fulgisori) si verdeata.

Se serveste cu mamaliga sau cu paine prajita.


Citește și:

Cum îți faci unghiile cu ojă semi-permanentă acasă. Vei avea o manichiură de invidiat

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Horoscopul lunii Noiembrie: află care sunt zodiile care își vor găsi jumătatea în acestă lună!

Marius de la „Puterea Dragostei”, declarații sincere despre despărțirea de Andreea Pirui: „Cererea în căsătorie a fost tot din impuls"

Sfatul zilei de astăzi, vineri, 30 octombrie 2020! Scorpionii văd duşmani şi conspiraţii la tot pasul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri